Francesco Farioli op zucht van ontslag bij Ajax: “Het is gewoon één grote grap”

Francesco Farioli op zucht van ontslag bij Ajax: “Het is gewoon één grote grap”
Vrijdag 04 oktober 2024 - 13:00   I   door Redactie

Francesco Farioli werd afgelopen zomer aangesteld als oefenmeester van Ajax. Daar zat hij echter toch al heel snel op de wip, zo onthult Sergen Yalçin.

De Turkse oud-voetballer gelooft niet dat het vertrouwen bij Ajax nog groot was in Farioli na het matige seizoensbegin. De 4-0-overwinning in de Champions League tegen Besiktas zou het een en ander veranderd hebben.

“Farioli heeft zijn baan gered met de overwinning op Besiktas (4-0, red.) van vorige week. Ik kan niet geloven dat Farioli trainer van Ajax is geworden. De enige reden waarom hij de trainer van Ajax is geworden, is omdat hij Italiaans is”, zei Yalçin in de Turkse pers.

Een grap

Farioli was in het verleden al trainer in Turkije, bij Fatih Karagümrük en Alanyaspor. “Hij werd als assistent naar Alanyaspor gehaald. Van daaruit is hij trainer geworden”, zegt Yalçin.

“Toen hij zijn team drie passes van achteruit liet spelen, begon men opeens te zeggen dat hij een geweldige coach was. Daarna ging hij naar Nice en vervolgens werd hij trainer van Ajax. Ik kan het niet geloven: het is één grote grap.”

Poll: Vind jij Farioli een goeie coach?

TAGS  I  Francesco Farioli  I  Ajax  I  Sergen Yalcin  I  v24

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024