'Paul Gheysens neemt ingrijpend besluit over toekomst van Antwerp'

'Paul Gheysens neemt ingrijpend besluit over toekomst van Antwerp'
Zaterdag 20 juli 2024 - 08:00   I   door Redactie

Paul Gheysens heeft het Britse kantoor Tifosy de opdracht gegeven om nieuwe investeerders te zoeken voor Antwerp, meldt De Tijd. Gheysens, wiens imperium onder financiële druk staat door een moeilijk economisch klimaat, wil Antwerp versterken zonder de club volledig te verkopen.

Hij overweegt een kapitaalverhoging of een combinatie van kapitaalverhoging en gedeeltelijke verkoop van zijn aandelen. Tifosy, geleid door CEO Fausto Zanetton, richt zich op buitenlandse investeerders, vooral uit het Midden-Oosten en de VS. Eerder adviseerde Zanetton bij de overname van Olympique Lyon en Inter Milaan. De zoektocht van Gheysens naar investeerders staat los van de financiële problemen bij Ghelamco en is bedoeld om Antwerp te laten groeien tot een entertainmentmerk.

Ondanks cashproblemen bij Antwerp en minder investeringen in spelers, wil Gheysens de club naar een hoger niveau tillen. Recent werd Steve Van den Kerkhof, ex-CEO van Plopsa, gepromoveerd tot bestuurder om Antwerp commercieel te versterken. Antwerp, een van de weinige eersteklassers in Belgische handen, speelt volgend seizoen geen Europees voetbal, wat financieel een tegenvaller is.

Poll: Een goeie beslissing van Gheysens?

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024