Het gaat plots snel: 'Dit wordt de vervanger van Zeno Debast bij Anderlecht'

Het gaat plots snel: 'Dit wordt de vervanger van Zeno Debast bij Anderlecht'
Maandag 15 juli 2024 - 12:00   I   door Redactie

De verdediging van Anderlecht is zwaar gehavend. Ondanks dat eerder op de dag het nieuws kwam dat Jan Vertonghen er wellicht nog een jaartje bijdoet, zag paars-wit wel Zeno Debast een toptransfer maken naar Sporting Lissabon. Ook huurling Federico Gattoni hoort niet meer bij de selectie.

Zodoende moet Anderlecht creatief omgaan met de verdediging. Vertonghen wordt pas volgende week op training verwacht waardoor coach Brian Riemer het voorlopig met enkele jeugdspelers moet doen. Op die manier lijkt de zestienjarige Nunzio Engwanda zijn kans te grijpen.

De jonge centrale verdediger wordt een grote toekomst voorspeld en kreeg van zijn Deense coach ook al de nodige speelkansen in de voorbereiding. Daar liet hij tot dusver een erg goede indruk achter waardoor de kans bestaat dat hij over twee weken voor de leeuwen wordt gegooid.

Riemer gelooft alvast het opkomend talent: “Tijdens de voorbereiding hebben verschillende jongeren mij goede hoop gegeven voor hun toekomst. Of enkele van hun kunnen starten tegen STVV? Ja, al heb ik zover nog niet nagedacht. In ieder geval zie ik een aantal jongens die komend seizoen zeker hun debuut zullen maken”, aldus de trainer van Anderlecht.

Poll: Is Engwanda een goede optie centraal achterin?

TAGS  I  Anderlecht  I  Brian Riemer  I  Nunzio Engwanda  I  Jan Vertonghen

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024