'Genk is het grondig beu en duwt sterkhouder naar de uitgang'

'Genk is het grondig beu en duwt sterkhouder naar de uitgang'
Dinsdag 09 juli 2024 - 18:00   I   door Redactie

KRG Genk investeerde twee seizoenen geleden fors om de Argentijn Matias Galarza naar de club te halen. De Limburgers betaalden maar liefst zes miljoen euro, dat terwijl hij toen nog maar twintig jaar oud was en een marktwaarde had van 800.000 euro.

Twee seizoenen later lijkt zijn avontuur bij Genk er alweer op te zitten. De middenvelder zit met een transfer naar Boca Juniors in zijn hoofd en kreeg onlangs van zijn nieuwe trainer Thorsten Fink te horen dat enkel spelers die zich volledig inzetten voor de ploeg welkom blijven.

De Argentijn meldde zich vervolgens niet op training, maar kwam dan uiteindelijk toch opdagen om een boete te voorkomen. Toch ziet het er meer en meer naar uit dat Galarza Genk deze zomer zal verlaten. Hij blijft namelijk hameren op de interesse van Boca Juniors.

Het feit dat de 22-jarige middenvelder zich niet meer inzet voor Genk, zorgde ervoor dat Fink hem niet meenam op stage. Het Argentijnse TyC Sports weet dat Genk en Boca Juniors nu onderhandelen over een transfer, al loopt dat niet van een leiden dakje. Genk wil vijf miljoen, terwijl Boca slechts drie miljoen biedt. Udinese is ook kandidaat om hem over te nemen.

Poll: Heeft Galarza zijn laatste match voor Genk al gespeeld?

TAGS  I  Genk  I  Matias Galarza

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024