'Transferblunder van formaat bij Anderlecht'

'Transferblunder van formaat bij Anderlecht'
Zondag 20 oktober 2024 - 19:55   I   door Redactie

Anderlecht slaagde er vrijdag niet in om vertrouwen te tanken voor de komende duels tegen Ludogorets en Club Brugge. De ploeg leed een pijnlijke nederlaag tegen hekkensluiter Beerschot VA. Vooral de defensie liet een zwakke indruk achter.

Ondanks een sterke start op 't Kiel, kwam Anderlecht al snel op achterstand. Na de gelijkmaker in de tweede helft, kon Beerschot via een snelle tegenaanval opnieuw scoren. Een echt slotoffensief van Anderlecht bleef uit.

Een opvallende zwakke schakel was Mathias 'Zanka' Jørgensen. Door de afwezigheid van Jan Vertonghen zou hij de leiding in de defensie moeten nemen, maar in plaats daarvan bezorgde hij de ploeg opnieuw problemen. Het gebrek aan alternatieven in de verdediging blijkt nu een pijnlijke inschattingsfout van de clubleiding, die geen vierde centrale verdediger aantrok.

Flater

Anderlecht had eerder de kans om Matte Smets aan te trekken, maar deed dat niet. De 20-jarige verdediger had nochtans indruk gemaakt bij Sint-Truiden en kon naar meerdere clubs. Toch besloot Anderlecht om niet door te drukken voor hem. Een vergissing, blijkt nu toch wel. Smets is intussen Rode Duivel en speelt sterk bij zijn nieuwe club Racing Genk.

Poll: Kan jij dit begrijpen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Matte Smets

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024