Anderlecht en Club Brugge leggen bom onder Belgisch voetbal

Anderlecht en Club Brugge leggen bom onder Belgisch voetbal
Vrijdag 21 juni 2024 - 16:00   I   door Redactie

Er werd in de Pro League geen consensus gevonden over een ander competitieformat of het afschaffen van de puntenhalvering. Daardoor blijft dat allemaal nog tot minstens 2030 bestaan.

Racing Genk liet al weten grote voorstander te zijn van die play-offs. De puntenhalvering behouden was geen must voor de Limburgers, maar ze vinden het ook allerminst een probleem.

Anderlecht en Club Brugge zijn wel zeer ontgoocheld over de gang van zaken. Zij willen volgens Het Laatste Nieuws het heft nu in eigen handen nemen.

Ze denken er sterk over na om de televisierechten zélf te verkopen. Ze denken zo meer te kunnen krijgen dan dat ze het gezamenlijk met de andere eersteklassers moeten doen.

Anderlecht en Club Brugge zijn de populairste clubs in België. Logisch dus dat ze denken sterk te staan. Als ze dit effectief doorzetten, is dit wel een probleem voor de andere clubs.

De globale waarde van het televisiecontract zal zonder Anderlecht en Club immers sterk dalen en dat heeft grote financiële gevolgen voor de andere clubs in België.

Poll: Snap je Club en Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024