Er moet Degryse iets van het hart: "Wie denkt hij dat hij is?"

Er moet Degryse iets van het hart:
Woensdag 02 november 2016 - 07:54   I   door Redactie

Marc Degryse haalt in Het Laatste Nieuws hard uit naar René Weiler. De coach is niet de juiste man voor Anderlecht, stelt Degryse.

"De eerste keer dat ik de wenkbrauwen fronste, was bij de terugwedstrijd in de kwalificatie voor de Champions League tegen Rostov", vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Hoe hectisch de periode toen ook was, hoe rumoerig ook, met ál die transfers, toch vond ik het vreemd dat een trainer van Anderlecht op dat moment, na een goede 2-2-uitgangspositie uit de heenwedstrijd, niet het verhoopte resultaat kon neerzetten. Ik herinner mij dat het organisatorisch een boeltje was, die avond - Nuytinck heeft toen zelfs tien minuten diepe spits gespeeld vooraleer hij vervangen werd. Goed, door de turbulente transferperiode kon ik nog enig begrip opbrengen. Maar daarna ging het van kwaad naar erger."

"Je zou denken dat Weiler zich dan een beetje nederig zou opstellen, maar integendeel. Hij had het zondag in Beveren over: "Ik haat de pers voor de manier waarop zij Anderlecht benaderen." Dat kan toch niet, zo'n taalgebruik voor een trainer van Anderlecht? Ik heb de indruk dat René Weiler in een nieuwe wereld terechtkomt - welkom bij een topclub. Hij wil de pers veranderen, hij wil de club veranderen. Wie denkt hij wel dat hij is om de normen en de wetten van Anderlecht te veranderen? Guardiola, ja, dié kan Hart wegsturen en Agüero op de bank zetten. Maar Weiler komt uit de Duitse tweede klasse..."

"Van Holsbeeck maakt zich ongetwijfeld ongerust. Weiler is zijn keuze. Na twee mislukte jaren gaf hij een opgekuiste kleedkamer in de handen van een onbekende trainer. Als het misloopt, zal ook Herman op zijn verantwoordelijkheid gewezen worden. Ik ben bereid om Weiler nog een kans te geven, maar dan wil ik éindelijk een structuur zien óp het veld, en een Anderlecht-waardige houding ernaast. Meneer Constant heeft me ooit eens gezegd: 'Als mijn Gueuze niet goed genoeg is, zal ik weliswaar zelfkritisch genoeg zijn, maar daarom ga ik het nog niet in de gazet zetten. Ik ga mijn eigen ruiten niet insmijten.' Wel, dat is waarmee René Weiler bezig is - Anderlecht perte totale rijden."

TAGS  I  Marc Degryse  I   René Weiler  I   Anderlecht

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024