Brazilië pakt groepswinst, Zwitserland kent dolle slotfase

Brazilië pakt groepswinst, Zwitserland kent dolle slotfase
Woensdag 27 juni 2018 - 21:45   I  

Ook in groep E viel het doek vanavond. Brazilië was nog steeds niet zeker van de volgende ronde en moest afrekenen met Servië om zich te plaatsen voor de zestiende finales. Zwitserland moest niet winnen als Brazilië dat wel deed.

Brazilië-Servië 0-2

De Brazilianen namen meteen de wedstrijd in handen, maar echt swingen deden ze niet. Het hield liever de rangen gesloten en hoopte op een flits van de sterspelers Neymar en Coutinho. Het was die laatste die met een heerlijke pass Paulinho alleen voor doel wist te zetten. Die legde de bal proper over doelman Stojkovic.

In de tweede helft kwam Servië even opzetten, maar de Brazilianen beschikken gewoon over een oerdegelijke verdediging. Verdedigers die bovendien ook nog kunnen scoren, want Thiago Silva kon een hoekschop in doel koppen. Brazilië op die manier toch redelijk eenvoudig naar de volgende ronde. Servië kon niet stunten.

Zwitserland-Costa Rica 2-2

De Zwitsers konden nog groepswinnaar worden, maar dan moesten ze wel met enkele doelpunten verschil meer winnen dan de Brazilianen. De Zwitsers hadden echter geen gemakkelijke avond tegen Costa Rica. Het kwam wel nog op voorsprong via Blerim Dzemalli, maar na de rust kon Kendall Waston gelijkmaken. In het slot kon Josip Drmic toch nog scoren, maar ook die goal werd uitgewist door Costa Rica. Na ingrijpen van de VAR weliswaar kon Costa Rica gelijkmaken.

Poll: Gaan beide landen verdiend door naar de volgende ronde?

TAGS  I  Brazilië  I  WK  I  Zwitserland  I  Servië  I  Costa Rica

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024