Scholz denkt al aan vertrek bij Club Brugge: "Dit wil ik doen"

Scholz denkt al aan vertrek bij Club Brugge:
Maandag 26 maart 2018 - 07:51   I  

Club Brugge plukte in januari Alexander Scholz weg bij Standard. De verdediger zat in Luik op een dood spoor, maar werd in het Jan Breydelstadion quasi onmiddellijk een basisspeler. Scholz heeft zich zijn overstap naar blauw-zwart dan ook nog niet beklaagd. Al droomt hij stiekem al van een nieuwe stap hogerop.

Voor sommigen was de winterse transfer naar Club Brugge een verrassing, maar niet voor Scholz. “Dat mijn overstap naar Club Brugge een verrassing was? Ik vind van niet. Helemaal niet. Ik ken hier heel wat mensen en bovendien had ik ook zelf al naam gemaakt in België. Ik ben al enkele jaren in dit land actief, hé”, klinkt het in een gesprek met La Capitale.

Bij Standard geloofde trainer Ricardo Sa Pinto niet in Scholz. Zelf twijfelde de Deen nooit aan zichzelf. “Sommigen stelden zich vragen bij mijn kwaliteiten, maar ik ben altijd dezelfde verdediger gebleven. Ik heb voor een keer aan mezelf gedacht en me klaargemaakt voor een nieuwe uitdaging. De uitdaging bij Club Brugge is bovendien interessanter.”

In zijn vrije tijd pikt Scholz op de Duitse zender al eens graag een uitzending van Sportschau mee. Het behoeft dan ook geen uitleg dat de Deen droomt van een uitdaging in de Bundesliga. “Ja, meer zelfs dan van de Premier League bijvoorbeeld. Al weet ik niet of ik het goed zou doen in Duitsland. Ik wil, op basis van mijn kwaliteiten en limieten het hoogst mogelijke bereiken. Laat ons zeggen dat slagen bij Bayern München moeilijk wordt”, besluit Scholz met een grapje.

Poll: Ben jij tevreden over de prestaties van Scholz?

TAGS  I  Scholz  I   Club Brugge  I   Standard  I   Bundesliga  I   Bayern München

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024