Geen enkele ploeg ter wereld doet beter dan de Rode Duivels

Geen enkele ploeg ter wereld doet beter dan de Rode Duivels
Maandag 14 november 2016 - 09:58   I  

Na de straffe 8-1-zege tegen Estland hebben de Rode Duivels nog steeds het maximum van de punten. Maar ook op vlak van andere statistieken doet geen andere ploeg beter.

De Rode Duivels hebben de beste aanval ter wereld, want per wedstrijd scoorden ze al de meeste doelpunten: gemiddeld scoorden ze zo'n 5,3 doelpunten per wedstrijd, weet de website van de FIFA. In totaal scoorden ze 21 keer in vier wedstrijden. Er is wel nog Australië dat al 35 keer scoorde, maar hiervoor hadden zij wel 11 wedstrijden nodig.

Daarnaast hebben de Rode Duivels ook het beste doelpuntensaldo: 21-1. Daarmee doen ze net iets beter dan de 16-0 van Duitsland, dat het enige land buiten België is dat ook nog een perfect rapport van 12/12 kan voorleggen. 

Ook individueel kunnen onze Belgen mooie cijfers voorleggen. Romelu Lukaku staat derde in de topschuttersstand met vijf doelpunten, twee minder dan Lewandowski en Ronaldo. Dries Mertens staat ook op de derde plek, maar dan op vlak van assists. Hij heeft vier stuks en staat zo op gelijke hoogte met Quaresma.

TAGS  I  Estland  I   Romelu Lukaku  I   Dries Mertens

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024