Marc Coucke ziet Anderlecht daveren op grondvesten na hallucinante ingreep

Marc Coucke ziet Anderlecht daveren op grondvesten na hallucinante ingreep
Zaterdag 17 augustus 2024 - 22:00   I   door Redactie

Anderlecht-eigenaar Marc Coucke zal soms toch ook al eens met de ogen geknipperd hebben bij het transferbeleid van Jesper Fredberg. De sportieve sleutel op Anderlecht ligt in de handen van de Deense Sports CEO.

Fredberg heeft al voor opmerkelijke zaken gezorgd. Zo haalde hij vorig seizoen uit het niets Kasper Schmeichel. Hij probeert nu Christian Eriksen én zelfs Dennis Praet te overtuigen. Anderlecht had ook Koen Casteels als nieuwe doelman op de verlanglijst staan, maar de Rode Duivel koos voor Saudi-Arabië.

Allemaal leuke namen, want we hebben die van Antwerp-doelman Jean Butez nog niet genoemd. Ze kosten echter ook allemaal geld. Als het niet in de vorm van een transfersom is, dan wel in de vorm van een hoog loon. Daar knelt het schoentje, want RSCA heeft niet de budgetten van aartsrivaal Club Brugge.

Daarom gaat Fredberg met de grove borstel door de huidige kern en stampt hij zelfs heilige huisjes omver. Zo mag Luis Vazquez vertrekken, maar ook Yari Verschaeren werd op de transferlijst geplaatst. De 23-jarige middenvelder was ooit de grote publiekslieveling, maar hij kon zich de laatste jaren niet echt helemaal doorzetten. Toch is het een straffe ingreep om hem bij de vertrekkers te zetten. Zo hoopt Fredberg ruimte te maken voor de namen die hij omcirkeld heeft.

Poll: Heb jij vertrouwen in Fredberg?

TAGS  I  Anderlecht  I  Marc Coucke  I  Yari Verschaeren

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024