"Club Brugge en Genk zijn de titelkandidaten en zij worden kampioen"

Zondag 20 oktober 2024 - 14:00   I   door Redactie

Na het eerste kwart van het seizoen is het nog onduidelijk welke ploeg de Jupiler Pro League zal domineren. De teams in de top van het klassement zitten dicht bij elkaar, wat zorgt voor een spannende titelstrijd. Rudi Cossey, assistent-trainer en kenner van het Belgische voetbal, gaf in De Krant van West-Vlaanderen zijn visie op wie de grootste kanshebbers zijn om dit seizoen kampioen te worden.

KRC Genk staat momenteel op de eerste plaats, maar heeft de laatste weken minder overtuigend gepresteerd. Club Brugge heeft tot nu toe 18 punten behaald uit 33 mogelijke, maar speelt wisselvallig. Toch ziet Cossey deze twee ploegen als de belangrijkste titelkandidaten. "Club zal het uiteindelijk weer halen. Het heeft toch de sterkste kern", klinkt het.

Cossey stelt voor dat Club Brugge meer durft te experimenteren met hun opstelling. “Ze zouden eens met twee spitsen moeten starten en niet altijd wachten tot ze achterstaan. Door meer variatie in hun spel kan de tegenstander zich minder makkelijk aanpassen", zo verklaart hij.

Andere ploegen blijven gevaarlijk

Ondanks de favorietenrol van Genk en Club, ziet Cossey ook andere ploegen zoals Anderlecht, AA Gent, Royal Antwerp en Union SG in de schaduw meespelen. Deze teams kunnen nog verrassingen veroorzaken en zullen zeker niet zonder slag of stoot afstand doen van hun ambities.

Poll: Denk jij ook dat Club Brugge kampioen wordt?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Rudi Cossey

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024