Niels Destadsbader eerlijk: "Dit maakt me echt bang"

Niels Destadsbader eerlijk:
Zondag 20 oktober 2024 - 10:00   I   door Redactie

Zanger en presentator Niels Destadsbader maakt zich zorgen over de zorgwekkende evolutie in de maatschappij, waarbij hij specifiek wijst op het toenemende geweld onder jongeren. In zijn column in Het Laatste Nieuws deelt hij zijn ervaringen en waarschuwt hij voor de gevolgen van straffeloosheid.

Zorgwekkende trend

Destadsbader herinnert zich hoe hij als kind streng werd gestraft door zijn leerkrachten, maar merkt op dat dit soort correcties tegenwoordig ontbreekt. "Toen ik als 11-jarige niet kon zwijgen tijdens de les wiskunde, werd ik gestraft. Nu lijkt geweld onder jongeren vaak onbestraft te blijven."

Hij noemt het zorgwekkend dat filmpjes van vechtpartijen tussen kinderen tegenwoordig dagelijks opduiken op sociale media. "Dit is geen uitzondering meer, en dat maakt me bang en boos", schrijft hij.

De zanger pleit voor strengere maatregelen op scholen om geweld tegen te gaan, zodat ze opnieuw een veilige omgeving kunnen worden. "Binnenkort gaan mijn petekinderen naar de middelbare school, en ik maak me grote zorgen over hun toekomst", besluit hij.

TAGS  I  Niels Destadsbader

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024