Fredberg haalt opgelucht adem: 'Overbodige pion wil meewerken aan transfer'

Fredberg haalt opgelucht adem: 'Overbodige pion wil meewerken aan transfer'
Woensdag 31 juli 2024 - 22:00   I   door Redactie

Anderlecht haalde twee zomers geleden Amadou Diawara naar de club. De Guinees speelde in zijn eerste seizoen nog heel wat matchen voor paars-wit, vorig seizoen was dat wel wat anders. De defensieve middenvelder is ondertussen overbodig en mag vertrekken.

In Brussel betaalden ze twee jaar geleden nog geen twee miljoen euro aan AS Roma om Diawara naar de club te halen. Ondanks de lage kostprijs, de middenvelder had een marktwaarde van zes miljoen euro, was hij wel een van de grootverdieners in de hoofdstad.

Het zware contract en de teleurstellende prestaties van de Guinees zorgden ervoor dat zijn toekomst bij Anderlecht onhoudbaar werd. Volgens de Italiaanse journalist Nicolo Shira wil Diawara, die momenteel actief is op de Olympische Spelen, graag terugkeren naar Italië.

Of er ook effectief al een interessante club belangstelling heeft voor de 43-voudig international lijkt niet het geval. Hoe dan ook wil hij graag terug aan de slag gaan in Italië. Daar speelde hij in het verleden al bij San Marino, Napoli en AS Roma, waar paars-wit hem dus wegplukte.

Poll: Had jij meer verwacht van Diawara?

TAGS  I  Anderlecht  I  Amadou Diawara  I  AS Roma  I  Napoli

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024