Dit is dé reden waarom Thorsten Fink voor KRC Genk koos: "Daarom ben ik een Genkie"

Dit is dé reden waarom Thorsten Fink voor KRC Genk koos:
Vrijdag 12 juli 2024 - 22:00   I   door Redactie

Genk wist recentelijk Thorsten Fink weg te plukken bij streekgenoot Sint-Truiden, een overstap die in Limburg erg gevoelig ligt. De Duitser, die nog voor Bayern München heeft gespeeld, moet Genk opnieuw naar de titel leiden. In een interview met Genk zelf spreekt hij zich alvast positief uit over zijn nieuwe werkgever.

“Ik heb het al meermaals gezegd en ik blijf erbij: Genk is een grote club met klasse", begint hij. “Ik ben heel trots om hier te zijn. Ze hebben alles in huis om op langere termijn succesvol te zijn”, vertelt de 56-jarige hoofdcoach.

Fink is, in de korte periode dat hij er is, erg onder de indruk van Genk: “Ze hebben een goed stadion, goede supporters, een prachtige academie, goede talentvolle spelers”, klinkt het lyrisch. “Dat is de basis van een goed huis en dat hebben we. Ook de kernwaarden van deze club zijn er. Iedereen zorgt ervoor dat ik krijg wat ik wil."

Tot slot hecht hij veel belang aan de jeugdwerking: “Met ze trainen en goede communicatie hebben met Thomas Buffel is heel belangrijk. We hebben heel veel jonge spelers en we hebben ook héél jonge spelers. We moeten de balans vinden. Ze wilden weten hoe ik hier ook de jongeren zou kunnen integreren en hoe ik over jeugd denk. Daarom zijn we ook tot een vergelijk gekomen en ben ik nu een Genkie”, aldus Fink.

Poll: Is Thorsten Fink de ideale man om Genk opnieuw naar succes te brengen?

TAGS  I  Genk  I  Thorsten Fink

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024