Anderlecht en Club Brugge zorgen voor spectaculaire topper

Zondag 19 december 2021 - 15:24   I   door Redactie

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht zorgde zondagmiddag voor een onwaarschijnlijk scenario. De thuisploeg leek aan de rust de winst binnen te hebben, maar dat was buiten een karaktervol paars-wit gerekend.

Club Brugge-Anderlecht 2-2

De bezoekers startten nochtans ook verschroeiend, maar konden daar - onder meer door een goede Mignolet geen doelpunt uit puren. Terwijl het bij de eerste kans van Club Brugge in minuut 9 wél raak was. De Ketelaere maakte mooi af na een perfecte assist van Lang.

Het spelbeeld veranderde meteen en de kampioen toonde zich baas. Anderlecht mocht zich gelukkig prijzen dat het máár met 1-0 de kleedkamer introk. Kompany besefte dat er iets moest gebeuren en bracht Raman en Amuzu voor Verschaeren en Zirkzee.

Dat leverde meteen resultaat op, want paars-wit trok het laken naar zich toe. Mignolet kon de Bruggelingen nog rechthouden, maar in minuut 73 drukte Amuzu het overwicht dan toch op het scorebord uit. Hoedt zorgde kort daarna zelfs voor de niet onverdiende voorsprong.

Vanaken

Maar Club Brugge liet het hoofd niet hangen en Vanaken zorgde vijf minuten voor tijd alsnog voor de gelijkmaker. Maar de grote winnaar van deze topper was zo wel Union, dat nu zes punten los staat.