"Dat maakt het heel erg zwaar voor Thibaut Courtois"

Woensdag 28 november 2018 - 08:47   I  

Thibaut Courtois speelt sinds afgelopen zomer bij Real Madrid. De Rode Duivel groeide ondertussen uit tot de vaste nummer één van de Spaanse topclub, maar toch had Courtois het de jongste weken ontzettend moeilijk.

Courtois stond dit seizoen al meer in een schietkraam dan iets anders. Real slikte abnormaal veel doelpunten en werd ook meermaals met een beschuldigende vinger naar de doelman gekeken.

Daarom deed het voor onze landgenoot extra deugd dat Real dinsdagavond de nul wist te houden tegen AS Roma. “Courtois was het doorheen zijn carrière gewend om vaak de nul te houden. Bij Real moest hij zich al meer omdraaien dan iets anders. Dat maakte het de voorbije weken erg zwaar voor de doelman", schrijft Marca. "Tegen Eibar voorkwam Courtois erger dan een 3-0-nederlaag, want hij was de beste Real-speler op het veld.”

"Belangrijk aandeel in clean sheet"

“In Rome verliet Courtois het terrein zoals hij dat in zijn carrière al zo vaak deed: met een clean sheet. Hij had een belangrijk aandeel in die clean sheet, want vanaf het eerste fluitsignaal straalde hij rust uit richting zijn verdedigers. Courtois tankte ook vertrouwen met enkele geweldige redding op een schot van Dzeko.”

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024