'Courtois is de slechtste doelman uit de geschiedenis van Real Madrid'

'Courtois is de slechtste doelman uit de geschiedenis van Real Madrid'
Dinsdag 27 november 2018 - 15:04   I   door Redactie

Real Madrid ging afgelopen weekend pijnlijk onderuit tegen het kleine Eibar. 3-0 werd het en dan heeft Thibaut Courtois eigenlijk zelfs nog erger voorkomen. Toch blijken veel fans dat niet te zien en ook als je de pure statistieken erbij haalt is het een smet op zijn carrière. Courtois werd door sommigen zelfs al de slechtste doelman uit de geschiedenis van Real Madrid genoemd.

Qua tegengoals, voor het begin van de maand december, is dit het dieptepunt in een profcarrière van negen seizoenen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. "Achttien doelpunten geïncasseerd in La Liga en zes in vijf wedstrijden met de Rode Duivels. De zestien uit 2011-2012, in zijn eerste jaar bij Atlético, heeft hij meer dan overtroffen.

Wie er de beelden van de achttien tegengoals die hij dit seizoen in competitieverband slikte bijhaalt, komt tot de conclusie dat de doelman weinig te verwijten valt. Een keeper is maar zo sterk als de defensie voor hem en daar wringt het schoentje bij Real Madrid

De naakte cijfers, zonder die context, stralen af op zijn reputatie en ook de media gaat er duchtig op in, want zeker bij een persoonlijkheid die verdeelt zoals Courtois levert dat heel wat publiciteit op. 

Poll: Heeft Courtois de foute beslissing genomen door naar Real Madrid te gaan?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024