Sergio Ramos in zeer nauwe schoentjes na schokkende onthullingen

Sergio Ramos in zeer nauwe schoentjes na schokkende onthullingen
Vrijdag 23 november 2018 - 19:50   I   door Redactie

Sergio Ramos heeft twee keer de antidopingregels overtreden. Dat blijkt uit informatie van Football Leaks. Na de Champions League-finale van vorig jaar tussen Real Madrid en Juventus werd de verdediger betrapt op het gebruik van dexamethason, een bijnierschorshormoon dat vooral wordt gebruikt bij misselijkheid, kanker en ernstige ontstekingen.

Dexamethason is geen verboden middel. Het mag gebruikt worden als het niet in de eigen competitie (La Liga,red.) wordt gebruikt én het van tevoren is aangegeven bij de dopingautoriteiten. Dat laatste is echter niet gebeurd. De UEFA heeft Real Madrid een waarschuwing gegeven, maar daar is het ook bij gebleven.

De tweede keer dat Ramos de regels overtrad, was in 2018. Voordat hij een urinetest moest afleggen na de wedstrijd tegen Malaga, ging hij uitgebreid douchen. Dat kan de uitslag beïnvloeden en is ten strengste verboden. De dopingcontroleur waarschuwde Ramos, maar hij ging toch onder de douche.

Het Spaanse antidoping-agentschap (AEPSAD) liet vijf maanden later aan Real weten dat er geen aanwijzingen waren dat Ramos de reglementen had overtreden. Ook een straf van de UEFA bleef daarom uit. De speler had een schorsing van vier jaar geriskeerd.

Poll: Schrik jij hiervan?

TAGS  I  Real Madrid

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024