"Roberto Martinez naar Real Madrid? Dáár hangt het nu van af"

Dinsdag 30 oktober 2018 - 09:09   I  

Real Madrid heeft maandagavond wereldkundig gemaakt dat het de samenwerking met trainer Julen Lopetegui stopzet. De dramatische seizoenstart en de 5-1-nederlaag tegen FC Barcelona kostte Lopetegui zijn kop. Rest de vraag: Wie volgt hem op?

Voorlopig is beloftentrainer Santiago Solari aangesteld als interim-trainer, maar de verwachting is dat Real Madrid snel een grote naam naar Santiago Bernabéu zal halen. Antonio Conte (ex-Chelsea) leek in polepositie te liggen, maar de gesprekken zouden momenteel muurvast zitten.

Een andere naam die vaak valt, is die van Roberto Martinez. De bondscoach van de Rode Duivels maakte de voorbije twee jaar indruk en zou eveneens een optie zijn voor De Koninklijke. Moet de Belgische Voetbalbond (KBVB) binnenkort op zoek naar een nieuwe selectieheer?

"Kan Martinez 'neen' zeggen tegen Real?"

Volgens analist Bob Peeters is de kans reëel. “Het hangt vooral af van hoe graag Martinez opnieuw elke dag op het trainingsveld wil staan. Sommige trainers willen dat liever dan andere. Nu staat Martinez enkel op het veld tijdens de interlandbreaks, bij een club is dat dagelijkse kost", aldus Peeters bij Play Sports.

“Daarnaast stel ik me de vraag of je ‘neen’ kan zeggen als een club als Real Madrid, misschien wel de grootste club ter wereld, aanklopt. Voor Martinez zou het zijn eerste grote club in eigen land zijn. Dat is toch speciaal. Daartegenover staat dan wel weer dat hij de gouden lichting van de Rode Duivels moet achterlaten.”

Poll: Denk jij dat Martinez binnenkort trainer is van Real Madrid?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024