Club en Standard in de problemen? “Dit is misschien competitievervalsing”

Club en Standard in de problemen? “Dit is misschien competitievervalsing”
Zaterdag 08 september 2018 - 08:22   I  

Het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League is nog maar zes speeldagen oud, maar toch is er alweer heel wat gebeurd. De indicatieve tabel zorgde bijvoorbeeld voor heel wat heisa. Pierre Locht, de jurist van Standard, is de man die het vuur aan de lont stak en er uiteindelijk voor zorgde dat Mehdi Carcela en Wesley Moraes vrijuit gingen.

"Ik kan begrijpen dat mensen het jammer vinden dat die spelers niet geschorst werden", steekt Locht van wal in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Er zijn echter regels en die moeten gevolgd worden. Sinon..."

"Bekijk het zo. Als een scheidsrechter zich in een cruciale fase vergist, is dat spijtig. Dan wordt de competitie volgens sommigen 'vervalst'. Hetzelfde met de vrijspraak van Carcela en Wesley. Dat 'vervalst' de competitie misschien ook een beetje, ja. Maar er is nu eenmaal een fout gebeurd binnen de Pro League. Ik heb gevraagd of er bewijzen waren van de goedkeuring van de indicatieve tabel, niemand kon me die bezorgen.”

"Vrijspraak is een goede zaak"

“Ik vind de vrijspraak van die spelers trouwens een goede zaak”, gaat Locht verder. “Het betekent dat de Geschillencommissie Hoger Beroep volledig onafhankelijk is en dat we allemaal het reglement moeten respecteren. Kijk: iedereen maakt fouten. Spelers, clubs, de voetbalbond, de Pro League.”

“Alleen moet je dat durven te erkennen. Anders geef je een fout signaal. Dat ze nog in evocatie gaan? Het is hun goed recht. Ik denk alleen dat er geen nieuwe elementen zijn in deze zaak. Ik vind het jammer dat er nog zoveel over dit dossier zal gepraat worden”, besluit de jurist van De Rouches.

 

Poll: Vind jij dit competitievervalsing?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024