Coucke reageert na beslissing Pro League op schorsing van Wesley

Coucke reageert na beslissing Pro League op schorsing van Wesley
Dinsdag 04 september 2018 - 17:45   I   door Redactie

Niet geheel onverwacht gaat het Bondsparket in evocatie tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep om Wesley (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) vrij te spreken. Er hangt hen dus toch een schorsing boven het hoofd. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Op 25 augustus oordeelde de Geschillencommissie Hoger Beroep dat de drie spelers vrijuit zouden gaan. De Pro League kon niet het bewijs leveren dat de indicatieve tabel werd goedgekeurd. Daarom werden de bewuste spelers vrijgesproken. Alle uitgesproken schorsingen vervielen: Wesley (6 wedstrijden), Carcela (2 ), Ocansey (4 ) en Brogno (2).

Wesley had al wel twee speeldagen uitgezeten. De soap is echter nog niet voorbij. Vorige week diende de Bondsprocureur een verzoekschrift in. Wanneer de zaak voor de Evocatiecommissie zal verschijnen, is nog niet duidelijk.

Update 4/9 - 17:45

De Pro League heeft vandaag de indicatieve tabel goedgekeurd. Alle clubs gaan er vanaf heden dus mee akkoord. Of Wesley nu alsnog gestraft zal worden kon Coucke wel niet vertellen. "Het is niet aan ons om daar over te oordelen. Ik kan me niet over jurisprudentie uitspreken. Maar vanaf nu is de onnodige chaos voorbij", liet Coucke aan Sporza weten.

Poll: Moeten Carcela en Wesley nog een schorsing krijgen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024