Club Brugge speelde Openda ei zo na kwijt aan andere Belgische topclub

Club Brugge speelde Openda ei zo na kwijt aan andere Belgische topclub
Dinsdag 21 augustus 2018 - 10:15   I  

Loïs Openda is amper 18 jaar oud, maar de aanvaller staat – mede dankzij blessures en schorsingen – wel al in de basis bij Club Brugge. En zeggen dat blauw-zwart zijn goudhaantje enkele jaren geleden nog bijna naar een andere Belgische topclub zag verkassen.

Club Brugge plukte Openda in de zomer van 2015 weg bij Standard, maar de aanvaller keerde een jaar later ei zo na terug naar Luik omdat hij niet goed kon aarden bij zijn nieuwe broodheer. Uiteindelijk liep het niet zo’n vaart.

“Openda vertoonde steeds moeilijker en zelfs agressief gedrag”, schrijft Het Nieuwsblad over het moeilijke eerste jaar bij Club Brugge van de spits. “Ik herkende mijn zoon niet meer”, liet zijn moeder Mariame Raji zelfs noteren in Sport/Voetbalmagazine. “De speler zelf wilde op het eind van dat seizoen graag terug naar Standard en toenmalig bestuurder Daniel Van Buyten zag een terugkeer wel zitten", vervolgt de krant.

Kasteel van Verhaeghe

Al stak voorzitter Bart Verhaeghe in extremis een stokje voor dat plan. “Club slaagde er toch in hem aan boord te houden. Een ontvangst op het kasteel van Bart Verhaeghe in Bever, een chauffeur die hem naar school en naar de trainingen bracht, de verzekering dat hij zijn school kon afmaken via de examencommissie en uiteindelijk begin 2016, toen hij 16 was, een profcontract. Openda voelde zich plots helemaal gewaardeerd.”

Poll: Gaat Openda helemaal doorbreken bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024