Rode Duivels kunnen revolutie niet geloven: "Elk jaar een EK of WK"

Rode Duivels kunnen revolutie niet geloven:
Vrijdag 03 september 2021 - 10:30   I   door Redactie

Al jaren klagen spelers en clubs dat de kalender overvol zit. Zeker met de extra belasting door corona was dat een hot item. En nu is er een plan om elk jaar een EK of WK te organiseren.

Dat revolutionaire plan werd in het verleden al eens opgeworpen (en afgekraakt), maar ligt nu opnieuw op tafel. Het is ex-Arsenal-trainer Arsène Wenger - bij de FIFA werkzaam als Chief of Global Football Development - die daarvoor een pleidooi houdt.

Concreet wil de FIFA de kwalificatiereeksen voor het interlandvoetbal niet langer over anderhalf jaar wil spreiden, maar ballen in twee periodes, in oktober en maart. "Dit plan zorgt voor meer duidelijkheid voor clubs en minder problemen voor de nationale ploegen", aldus Wenger.

Verdeling

"Daarna zou in principe aan het einde van elk seizoen een EK of WK kunnen plaatsvinden. De verdeling tussen clubvoetbal en nationale elftallen moet meer doordacht uitgevoerd worden. Dus minder vaak interlandvoetbal tijdens het jaar, maar dan wel telkens voor een langere periode."

Het plan stuit op felle kritiek omdat zo het aantal matchen nog maar eens verhoogd wordt, nog los van de extra belasting door in de zomer elk jaar een groot toernooi te organiseren. Terwijl ook de internationals - waaronder vele Rode Duivels - al steen en been klagen over het overvolle speelschema.

Poll: Vind jij dit een goed idee?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024