Mulder stelt zich ernstige vragen bij Weiler

Mulder stelt zich ernstige vragen bij Weiler
Dinsdag 01 november 2016 - 09:08   I  

Tijdens Extra Time was de malaise bij Anderlecht een belangrijk onderwerp. Analist en ex-Anderlecht-speler Jan Mulder was niet mals voor trainer René Weiler.

"Ik houd van voetbal als kunst, maar dit soort surrealisme smaak ik niet. Anderlecht komt er niet bovenuit met 11 tegen 10. En het eigenaardige is naast de uitslag de commentaar van de trainer. Die zegt dat het verwachtingspatroon van pers en fans te hoog is, die zitten nog met de geschiedenis en de traditie. "We kunnen dit nog niet aan", zegt hij. En daarmee bedoelt hij Westerlo, Lokeren, Waasland-Beveren. Met alle respect."

"Die naar-beneden-praterij kan niet. Dat is contra-productief. Hij doet net alsof het Astridpark een sanatorium is. Daar spelen zwaar betaalde voetballers. Hij praat ze naar beneden. Je kunt een konijn tragisch schilderen, maar daarom is dat konijn nog niet tragisch. Dus dat konijn is nu even Anderlecht en die trainer schildert het tragisch. Welneen! En ik heb ook nog technisch advies: tempo! Eindelijk tempo. Gedraag je niet als een sanatorium, want je bent een voetbalclub. Maar dit is niet alleen de schuld van de trainer, maar ook van de spelers: wakker worden."

TAGS  I  Jan Mulder  I   Anderlecht

zaterdag 20 juli 2024

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024