‘Standard mag dromen van (Belgische) toptransfer’

‘Standard mag dromen van (Belgische) toptransfer’
Woensdag 18 april 2018 - 16:52   I  

Standard pakte dit seizoen al de beker en bovendien willen Ricardo Sa Pinto en zijn mannen straks ook nog een rol van betekenis spelen in play-off 1. Kortom: ‘De Rouches’ doen het momenteel prima en mogelijk levert hen dat ook een fraaie transfer op.

Zo is de kans reëel dat goudhaantje Zinho Vanheusden ook volgend seizoen op Sclessin speelt. Standard huurt de Belgische verdediger voorlopig tot het einde van het seizoen van de Italiaanse topclub Internazionale. Aanvankelijk leek het erop dat de 18-jarige Vanheusden sowieso tot eind volgend seizoen in Luik zou blijven, maar dat is nog niet helemaal zeker.

Het is Inter – en alleen Inter – dat beslist over de toekomst van de beloftevolle Belg. "Inter heeft de sleutel in handen. Het was onverhoopt dat hij tijdens deze play-offs al in actie kwam. Het zou niet slecht zijn als hij volgend jaar gewoon bij Standard mag blijven”, zegt papa Johan Vanheusden in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

“Basisplaats ultieme beloning na revalidatie”

Vader Vanheusden is overigens blij met de kans die Zinho kreeg van Ricardo Sa Pinto. “Het was ook voor ons een verrassing dat Zinho mocht starten. Het diepste respect voor Sá Pinto. Je moet het maar durven om zo'n jonge speler zijn kans te geven. Hij had voor een veilige oplossing kunnen kiezen, maar trok de kaart van de jeugd. Dat was niet gepland, maar de droom die Zinho al van zijn vier jaar had, is uitgekomen. Na zijn lange revalidatie was dit de ultieme beloning."

Poll: Hoop jij dat Vanheusden nog een seizoen bij Standard blijft?

TAGS  I  Vanheusden  I   Standard  I   Internazionale

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024