'Dit is Standard van plan met Preud'homme'

'Dit is Standard van plan met Preud'homme'
Woensdag 28 maart 2018 - 14:15   I  

De kans is groot dat Michel Preud'homme volgend seizoen zijn comeback maakt in de Jupiler Pro League. De Luikse oefenmeester zou kunnen terugkeren naar Standard, waar hij de opvolger van de excentrieke Portugees Ricardo Sa Pinto moet worden. Op Sclessin stellen ze alvast alles in het werk om de komst van Preud'homme voor te bereiden.

"Het Luikse bestuur had liever gezien dat zijn plannen niet aan de grote klok waren gehangen – vorige zomer wist het de aanstelling van Sá Pinto stil te houden. Dit keer bleek de aanwezigheid van Preud’homme bij nogal wat thuiswedstrijden op Sclessin en bij de bekerfinale niet onschuldig", zo staat er te lezen in Sport/Voetbalmagazine"Meerdere Luikse journalisten waren al een maand op de hoogte van de waarschijnlijke komst van MPH. De clausule bij de transfer van Alexander Scholz (het Luikse bestuur was met het Brugse een bedrag van 500.000 euro overeengekomen dat moest uitgekeerd worden als Preud’homme zou terugkeren) is een bewijs dat Standard geïnteresseerd was in MPH."

Bovendien is voorzitter Venanzi een groot bewonderaar van Preud'homme. "Het is een publiek geheim dat Venanzi, als voorzitter-supporter, ervan droomde om de tovenaar terug te halen naar het Sclessin waarvan hij de tribunes achter het doel zo vaak liet dansen, zowel als coach als als speler. Vorige zomer al, hoewel Standard toen maar pas de Portugees had aangetrokken nadat het aan het lijntje was gehouden door Sergio Conceição, zat Venanzi rond de tafel met de ex-trainer van Club. Venanzi heeft weldegelijk meermaals met Preud’homme gesproken. Hij stelde hem een project op (heel) lange termijn voor. De legendarische oud-doelman toonde interesse, meer zelfs dan bij de eerste contacten, toen de club nog op een bazaar leek, zonder duidelijke bestuurslijn en met contradictorische beslissingen."

Spirit van Standard laten herleven

Volgens het weekblad is het de bedoeling van Venanzi om Standard weer groot te maken, en dat met zoveel mogelijk Luikse invloeden. Hij koestert de hoop om de spirit van Standard te laten terugkeren op Sclessin. "Als de terugkeer van Preud’homme bevestigd wordt, dan schrijft hij zich in in een traditie die sedert de zomer van start is gegaan met de transfers van Sébastien Pocognoli en Paul-José Mpoku, die tot doel hebben de spirit van Standard in alle geledingen van de club te doen herleven."

"Ook al bleef Bruno Venanzi een poos op de achtergrond, hij heeft er nooit over gedacht om het schip te verlaten en hij is op de dag van vandaag ambitieuzer dan ooit. Maar kun je op lange termijn werken met een woelwater als Ricardo Sá Pinto, die al heel zijn trainersleven lang een ongeleid projectiel is? Daar kun je echt geen positief antwoord op geven, ook al wekt hij de schijn de laatste weken wat veranderd te zijn. In elk geval is hij nog even paranoïde als voordien. Dat is er door de aankondiging van de komst van Preud’homme niet beter op geworden."

Poll: Gaat Preud'homme trainer worden van Standard?

TAGS  I  Preud'homme  I   Standard  I   Club Brugge

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024