Geweldig nieuws voor Vincent Kompany bij Bayern München

Geweldig nieuws voor Vincent Kompany bij Bayern München
Zondag 29 september 2024 - 15:00   I   door Redactie

Vincent Kompany leed zaterdag zijn eerste puntenverlies bij Bayern München. Na een knappe 12 op 12 kwam gisteren Bayer Leverkusen op bezoek. Der Rekordmeister kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de huidige landskampioen.

De trainer van Leverkusen, Xabi Alonso, was erg onder de indruk van de prestaties van zijn tegenstander en ex-ploeg. Hij geeft misschien wel het grootste compliment aan Kompany door te vertellen dat ze het veel lastiger hadden dan vorig seizoen, wanneer Thomas Tuchel er nog trainer was.

“Vandaag was erg moeilijk. We speelden hier vorig seizoen ook gelijk, maar vandaag was harder”, vergelijkt de Spanjaard dit Bayern met het Bayern onder Tuchel. De druk van de ploeg van Kompany was bij momenten niet te houden. “Ze geven je geen kans om te ademen. We moesten zeer gedisciplineerd zijn”, zo zegt Alonso.

Met het 1-1 gelijkspel verandert er niet veel in de stand. Bayern München staat nog steeds aan de leiding in de Bundesliga. Het telt twee punten meer dan eerste achtervolger RB Leipzig, dat wel dichterbij is geslopen na een 4-0 overwinning tegen Augsburg. Leverkusen staat voorlopig derde.

Poll: Ben jij onder de indruk van de prestaties van Kompany?

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024