Belgische topclub onthult: "Ja, we hebben met Van Persie gesproken"

Belgische topclub onthult:
Zaterdag 28 september 2024 - 13:30   I   door Redactie

Robin van Persie is momenteel de coach van sc Heerenveen. In de zomer sprak hij echter ook met een Belgische topclub.

Racing Genk was op zoek naar een vervanger voor Wouter Vrancken en kwam zo uit bij onder meer Van Persie. “Een aangename man", zegt technisch directeur Dimitri De Condé. "Voor mij is Ruud een soort idool. Hij is puur voetbal, en totaal niet arrogant."

"Ruud bleek zeer ‘down to earth’", gaat De Condé voort in Het Laatste Nieuws. "Zoals Mark van Bommel, met wie we ook een goede band hebben. Dat zijn echte voetbaldieren. Toen we met Fink rond waren en Ruud voor Manchester United had gekozen (als assistent van Ten Hag, red.), heb ik hem meteen een sms’je gestuurd."

Van Persie werd het inderdaad niet. Genk ging voor Thorsten Fink van Sint-Truiden. Een beslissing die De Condé zich nog geen moment heeft beklaagd. "In een tijd waar iedereen in het voetbal steeds vaker zijn eigen pad gaat, zorgt Thorsten voor clubliefde. En voor een geweldig positieve vibe. Als ik hier ‘s morgens toekom, staat de muziek reeds op en is hij met zijn staf al aan het fitnessen. Ik heb andere trainers gekend. Trainers die bijna niet uit hun bureau komen.”

Poll: Had Van Persie een goeie coach geweest voor Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Robin van Persie  I  Dimitri De Condé  I  Thorsten Fink

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024

donderdag 26 september 2024