Heeft Genk er een nieuwe revelatie bij? : "Toont nog maar eens zijn waarde"

Heeft Genk er een nieuwe revelatie bij? :
Zondag 29 september 2024 - 16:00   I   door Redactie

Genk won zaterdag in extremis van KV Mechelen. De troepen van trainer Thorsten Fink profiteerden in het slot van de wedstrijd van een enorme flater van doelman Ortwin De Wolf. Ex-Genkie Thomas Chatelle zag dat Genk het nodige geluk had.

“Ze hebben geluk gehad, maar ze hebben dat geluk wel zelf afgedwongen”, vertelt hij tegenover Het Belang van Limburg. De ex-aanvaller ziet een grote uitblinker bij Genk. "Dankzij Oh, die nog maar eens zijn waarde heeft getoond als supersub.”

Chatelle ziet in de Zuid-Koreaan de ideale doublure van eerste spits Tolu. “Dat biedt perspectieven voor Fink. Als het niet lukt met Tolu, kan hij een ander profiel inbrengen om de wedstrijd te doen kantelen. Het zijn twee totaal verschillende types, maar de belangrijkste kwaliteit voor een spits delen ze wel: scorend vermogen”, klinkt het.

Verder steekt Chatelle ook de loftrompet voor Fink. "Naast Oh heeft ook Fink een groot aandeel in deze overwinning. Karetsas, Steuckers en Tolu zaten niet lekker in de match, maar dan nog getuigt het van lef om ze alle drie samen te vervangen voor de zestigste minuut. Achteraf gezien was dat een gedurfd, maar geslaagd staaltje trainerschap van Fink.”

 

Poll: Heeft Tolu er met Oh een gevaarlijke concurrent bij?

TAGS  I  Genk  I  Thorsten Fink  I  Hyeon-gyu Oh

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024

vrijdag 27 september 2024