Grote verrassing in Luik: 'Preud'homme op weg naar Sclessin'

Grote verrassing in Luik: 'Preud'homme op weg naar Sclessin'
Maandag 19 maart 2018 - 09:35   I  

Sa Pinto heeft dit weekend wat Luikse harten gewonnen door de beker mee naar de Vurige Stede te nemen. De Portugees gaf daarmee critici lik op stuk, want velen zag hem niet eens het seizoen uitdoen. Nu lijkt Sa Pinto zelfs op weg naar een extra seizoen, al lijkt één iemand daar eigenhandig een stokje voor te steken.

Volgens La Capitale is niemand minder dan Michel Preud'homme op weg naar Standard. Venanzi zou de ex-trainer van Standard en Club Brugge maar al te graag terug naar Sclessin halen en zou er geen probleem mee hebben om Sa Pinto daarvoor aan de kant te schuiven. Ook Preud'homme zelf zou wel iets zien in een terugkeer naar Standard.

Wat met Sa Pinto?

Zoals u eerder kon lezen heeft Sa Pinto aangegeven graag te willen blijven bij Standard, maar moeten er wel nog wat zaken besproken worden. La Capitale weet dan weer dat Sa Pinto zijn contract eigenlijk al verlengd is met één jaar. Er stond namelijk een clausule in zijn contract dat bij het halen van play-off 1, zijn contract automatisch verlengd werd. Dat gebeurde, waardoor Sa Pinto in principe volgend seizoen nog trainer is van Standard.

Akkoord met Club Brugge

Dan is er nog Club Brugge. Preud'homme ligt nog steeds onder contract bij Club Brugge, dat dus zijn akkoord moet geven voor een eventuele overstap. Bij de onderhandeling met Bordeaux leek dat nog een probleem te zijn, want de topcoach bleek te duur te zijn voor de Fransen. Belgische clubs moeten trouwens nog meer betalen voor de succestrainer van Club Brugge.

Toch heeft Standard al onderhandeld met Club volgens La Capitale. Toen beide ploegen rond de tafel zaten om de transfer van Scholz te bespreken werd ook overeengekomen dat Preud'homme komende zomer voor 500 000 euro mag vertrekken naar Sclessin. Dat gooit de deur richting een nieuw avontuur voor Preud'homme natuurlijk helemaal open.

Poll: Denkt u dat Preud'homme een terugkeer naar Sclessin ziet zitten?

TAGS  I  Standard  I   Club Brugge  I   Preud'homme

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024