Frank De Bleeckere zet Wouter Vrancken ferm te kijk na topper Genk-Union

Frank De Bleeckere zet Wouter Vrancken ferm te kijk na topper Genk-Union
Maandag 22 mei 2023 - 18:45   I   door Redactie

Zondag speelde KRC Genk in eigen huis 1-1 gelijk tegen Union. Door dat gelijkspel hebben ze hun lot niet meer in eigen handen. Ze moeten hopen dat zowel Antwerp als Union heel wat punten laten liggen.

Zondag liet Wouter Vrancken zich na de match teleurgesteld uit over de arbitrage. Hij vond dat Christian Burgess meermaals ontsnapt was aan een rode kaart. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny gaf hem gelijk: “Burgess had tot drie keer toe rood verdiend.”

Maandagavond oordeelde het Refereeing Department — met vertegenwoordiger Frank De Bleeckere - daar toch anders over: “Paintsil maakt een actie en wordt foutief neergehaald door Union-verdediger Burgess. De scheidsrechter fluit voor een strafschop.”

“De VAR bekijkt de beelden en ziet dat de fout net buiten het strafschopgebied is gebeurd en informeert de scheidsrechter. De ref kent geen strafschop toe, maar geeft een directe vrije schop buiten het strafschopgebied”, verklaren De Bleeckere en co.

Verdict

Union-speler Burgess krijgt een gele kaart voor een roekeloze overtreding en het stoppen van een beloftevolle aanval. Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de beslissing van de VAR en de scheidsrechter”, luidt het verdict. Ze zijn het dus helemaal niet eens met Vrancken.

Poll: Ben jij het eens met De Bleeckere en co.?

TAGS  I  KRC Genk  I  Union

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024

zaterdag 8 juni 2024