Opvallende uitblinker staat plots op bij de Rode Duivels: "Daar ben ik zeker van"

Opvallende uitblinker staat plots op bij de Rode Duivels:
Vrijdag 26 juli 2024 - 12:00   I   door Redactie

De Rode Duivels konden de verwachtingen op het voorbije EK niet waarmaken. De troepen van bondscoach Domenico Tedesco moesten in de achtste finale hun meerdere erkennen in Frankrijk. Toch blikt Rode Duivel Amadou Onana erg tevreden terug op het toernooi.

"Het EK gaf mijn waarde een boost, daar ben ik zeker van”, vertelt hij tegenover Het Nieuwsblad. "Ik amuseerde mij op het veld, dat was er wel aan te zien, denk ik”, gaat hij verder. Onana tekende nog maar net een contract bij Aston Villa. Volgens hem had hij die transfer niet kunnen maken zonder het EK.

"Ik zou niet dezelfde waarde gehad hebben, daar ben ik zeker van”, heeft hij de indruk dat zijn prestaties op het EK zijn prijskaartje nog wat aangescherpt hebben. De boomlange middenvelder werd uiteindelijk verkocht voor net geen 60 miljoen euro en is daarmee de achtste duurste Belg ooit.

Onana mocht van Tedesco alle minuten volmaken op het EK. In de groepsmatchen tegen Slowakije, Roemenië en Oekraïne miste hij geen minuut. Ook tegen Frankrijk stond gij 90 minuten op het veld. "Ik denk dat ik mijn job goed gedaan heb”, blikt Onana dan ook tevreden terug.

Poll: Was jij tevreden met de prestaties van Onana op het EK?

TAGS  I  Amadou Onana  I  Rode Duivels  I  EK  I  Domenico Tedesco

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024