Gloednieuwe Rode Duivel voor Domenico Tedesco: "We zijn allemaal onder de indruk"

Gloednieuwe Rode Duivel voor Domenico Tedesco:
Woensdag 24 juli 2024 - 12:30   I   door Redactie

Bij de Rode Duivels loopt er heel wat talent rond op de flanken. Na het pensioen van Eden Hazard was het kijken naar wie hem zou kunnen opvolgen. Met Jérémy Doku en Johan Bakayoko kent België twee dribbelvaardige vervangers. Julien Duranville kan in de toekomst een derde optie worden.

De jonge buitenspeler vertrok anderhalf jaar geleden bij Anderlecht. De aanvaller verhuisde toen voor 8.5 miljoen euro naar Borussia Dortmund. Daar zijn ze erg onder de indruk van zijn ontwikkeling. Kersvers trainer Nuri Sahin sprak zich nu lovend uit over de Belg.

"Juju is een speciaal geval. Elke keer als hij traint zijn we allemaal onder de indruk”, vertelt hij. “Maar we moeten voorzichtig zijn, want hij is nog volop in ontwikkeling. Dit betekent niet dat we hem te veel moeten beschermen. Hij maakt progressie en is gedurende de zomer robuuster geworden."

De achttienjarige aanvaller kende vorig seizoen veel blessureleed. Voorzichtigheid is daarom dé sleutel volgens Sahin: “We moeten hem stap voor stap ontwikkelen, omdat we hem het hele seizoen nodig hebben, niet alleen hier in Thailand of Japan. Ik hoop dat we hem wat speelminuten kunnen geven in Japan, want ik zie hem ook graag op het veld”, aldus de ex-speler van onder meer Real Madrid.

Poll: Heeft Duranville het potentieel om beter te worden dan Jérémy Doku?

TAGS  I  Julien Duranville  I  Borussia Dortmund  I  Nuri Sahin  I  Rode Duivels

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024