Marc Coucke wéér zwaar onder vuur na nieuwe berichten bij KV Oostende

Marc Coucke wéér zwaar onder vuur na nieuwe berichten bij KV Oostende
Vrijdag 26 juli 2024 - 20:00   I   door Redactie

Marc Coucke lijkt niet meteen weer welkom bij KV Oostende. De voorzitter van Anderlecht verliet de West-Vlamingen in 2018 nadat de die laatste club te koop werd gezet. Sindsdien heerst er een zware ruzie tussen enerzijds Coucke en anderzijds KV Oostende.

Zes jaar nadat Coucke de club verliet, kent de ondernemer nog heel wat problemen met KVO. Zo wacht hem nu een juridische strijd omdat de stad Oostende het volledige stadion in bezit heeft genomen. Niet correct volgens Coucke aangezien één tribune eigendom is van zijn bedrijf. Die tribune verhuurde hij aan de club.

Coucke wil het hier niet bij laten en trok daarom naar de rechtbank van eerste aanleg. Daar verwezen ze de zaak door naar de ondernemingsrechtbank, zo weet Het Nieuwsblad. Advocaat Dominique Blommaert is alvast niet mals voor Coucke. Hij is van mening dat hij niet het recht heeft om zij beklag te doen.

“Het faillissement was voldoende om de erfpacht op te zeggen”, vertelt hij. “Door die hoge huur heeft Coucke trouwens de ploeg achtergelaten met een molensteen rond de nek. Hij heeft het faillissement in de hand gewerkt. Dan moet hij nu niet meer komen klagen dat hij zijn investering niet kan recupereren”, aldus de advocaat.

Poll: Is de uithaal naar Coucke terecht?

TAGS  I  Marc Coucke  I  Anderlecht  I  KV Oostende

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024