Enkele uren voor de competitiestart plots kopzorgen voor Hayen: "Niet zo eenvoudig"

Enkele uren voor de competitiestart plots kopzorgen voor Hayen:
Vrijdag 26 juli 2024 - 13:00   I   door Redactie

Club Brugge wil ook dit jaar weer volop meedoen voor de prijzen. Coach Nicky Hayen beseft echter dat het heel moeilijk wordt om beter te doen dan vorig seizoen. Toch hoopt hij de titel weer naar Brugge te halen, al tempert hij de verwachtingen ietwat.

"Club wil altijd meedoen voor de titel en zal zich wat dat betreft nooit wegsteken", vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Met een favorietenrol ben ik evenwel niet bezig. Wij kijken enkel naar de volgende match. Of de twee volgende, want je moet in deze fase toch goed bekijken wie wanneer inzetbaar is.”

Hayen bekijkt het dus match per match. “Een principe dat ik ook in de Play-Offs heb gehanteerd en dat ons ver gebracht heeft. Het klinkt als een cliché, maar we gaan dat nu weer zo doen", laat hij verstaan. Ondanks dat Club door iedereen weer als titelfavoriet gebombardeerd wordt, blijft Hayen tot slot erg rustig.

“Mensen verwachten altijd meer en meer”, klinkt het. “Als je kampioen wordt, moet dat bij wijze van spreken met fantastisch voetbal, een perfecte opbouw en hoge druk zijn. Alleen is dat niet zo eenvoudig om van dag op dag te doen in het moderne voetbal. In de Play-Offs hebben we ons op een manier gepresenteerd waarmee de supporters zich kunnen identificeren. Die basis moet er altijd zijn”, aldus Hayen.

Poll: Wordt Club dit seizoen opnieuw kampioen?

TAGS  I  Nicky Hayen  I  Club Brugge

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024