Ex-ref doet Wouter Vrancken steigeren met statement na topper tegen Union

Ex-ref doet Wouter Vrancken steigeren met statement na topper tegen Union
Maandag 22 mei 2023 - 14:00   I   door Redactie

KRC Genk en Union deelden zondag de punten. Het werd 1-1 in de topper en dat was vooral voor de Limburgers een teleurstellend resultaat. Ze hebben hun lot namelijk niet meer in eigen handen.

Na de match was Wouter Vrancken - de trainer van KRC Genk - niet mals voor de arbitrage. Hij vond onder meer dat Christian Burgess van Union meermaals een rode kaart verdiend had. Nu krijgt hij bij Het Belang van Limburg steun van ex-scheidsrechter Serge Gumienny.

“Christian Burgess had tot drie keer toe rood verdiend”, opent de ex-ref met een statement. “Vlak voor rust haalde hij Paintsil neer. Laforge wees eerst naar de stip, VAR Boterberg vond dat de fout buiten de rechthoek was gebeurd. Op de tv-beelden was dat niet duidelijk te zien.”

“Vervolgens kreeg Burgess 'maar' de gele kaart, terwijl dat altijd rood had moeten zijn”, gaat Gumienny verder. “Hij ging door met voet en studs vooruit op kniehoogte. Een zeer gevaarlijke charge. Al-tijd rood! En na de rust waren er opnieuw bedenkelijke fases.”

Zwak

"Net voor het uur ontsnapte de Brit een tweede aan de uitsluiting, nadat hij Heynen had aangelopen. Bij een tackle op Samatta kwam hij opnieuw goed weg”, aldus de ex-ref. “Wat mij betreft had Laforge de Unionist vroegtijdig naar binnen moeten sturen.“

“En dat zou zeer, zeer belangrijk geweest zijn voor het vervolg van de wedstrijd”, concludeert hij. “Ik vond het een zwakke match van Lardot. Hij had de kaarten moeten geven die op zijn plaats waren.” Een uitleg die Vrancken ongetwijfeld doet steigeren, want aan de uitslag én de huidige stand zal er niets meer veranderen.

Rangschikking:

1. Antwerp - 45 
2. Union45
3. KRC Genk42 
4. Club Brugge - 33

Poll: Is KRC Genk zondag bestolen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Union

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024