KRC Genk stelt opmerkelijke primeur voor: "Andere clubs mee op de kar krijgen"

KRC Genk stelt opmerkelijke primeur voor:
Vrijdag 26 juli 2024 - 11:00   I   door Redactie

Bij KRC Genk voeren ze vanaf dit seizoen een opvallende nieuwigheid in. Zo kunnen de supporters vanaf heden met een persoonlijke QR-code aan hun zitje in het stadion melding maken van racisme of discriminatie. Algemeen directeur Erik Gerits legt het initiatief uit.

“Voetbal heeft de kracht om mensen samen te brengen, ongeacht hun achtergrond”, vertelt Gerits op de clubwebsite. “Helaas zien we nog te vaak dat racisme en discriminatie deze mooie sport overschaduwen. Met deze campagne willen we een duidelijk signaal geven: dit gedrag hoort nergens thuis.”

Om het stadion vrij van racisme te houden, introduceerde de club een QR-code: “Aan de hand van de QR-codes kunnen we proactief racisme opsporen en bestraffen. Daarnaast hopen we dat andere clubs mee op de kar van ‘Niet Met Ons’ springen, zodat we samen de strijd kunnen aangaan”, aldus Gerits.

Ook Genk-spits Tolu Arokodare, zelf van Nigeriaanse afkomst, is enthousiast over het project: “Het is pijnlijk om te worden aangevallen op basis van je huidskleur. Maar ik ben trots dat mijn club nu zo krachtig opstaat tegen dit onrecht”, toont hij zich tot slot fan.

Poll: Een goed initiatief van Genk?

TAGS  I  Genk  I  Tolu Arokodare  I  Erik Gerits

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024