Verbroedering Geel wint eerste oefenmatch bij buren van Sint-Dimpna

Verbroedering Geel wint eerste oefenmatch bij buren van Sint-Dimpna
Woensdag 24 juli 2024 - 21:18   I   door Redactie

Verbroedering Geel (3de amateur) heeft haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 0-5 gewonnen bij de buren van Sint-Dimpna (3de provinciale). Nieuwkomers Opdekamp en Ventôse (2 keer) stonden mee aan het kanon.

In het openingskwartier was het nog wat aftasten tussen beide ploegen, maar de bezoekers van Verbroedering namen steeds meer het initiatief. Dat leidde tot schuchtere pogingen van Joosten (kop) en Vanderlyde (trap), maar beiden waren niet gekadreerd. Op het kwartier kapte gelegenheidskapitein Marijn Convents zich vrij. De aanvaller gunde zichzelf zo een vrije schietkans en mikte het leer over doelman Engelen in doel: 0-1.

Penalty

Na de drankpauze bleef Verbroedering het spelbeeld bepalen, maar Sint-Dimpna weerde zich kranig en liet de bal bij momenten ook goed rondgaan. Doelman Glenn Toussaint bedreigen zat er echter niet in. Even over het half uur stuurde Neuts op rechts Amin Oilil diep. De middenvelder dook de zestien in en kapte daar Seppe Hannes uit. Hannes haakte Oilil en ref Van Dijk wees naar de stip. Oilil zelf achter de bal en 0-2. Geen schijn van kans voor doelman Engelen.

Net voor rust toonde thuisdoelman Thijs Engelen zijn kunnen. Na een actie van Vanderlyde belandde de bal voor de voet van Convents. Die haalde uit, maar Engelen pareerde. in de rebound trapte Raf Hannes via de lat over, maar de bezoeker stond buitenspel. Meteen erna haalde Oilil uit. Engelen ging goed plat. En geen twee zonder drie. Opnieuw kwam Engelen goed tussen op een inzending van N'Zo. Het sluitstuk van Sint-Dimpna veegde het leer met de voet uit doel en behoedde zijn team van een grotere ruststand dan 0-2.

Zeven wissels

Aan de rust voerde trainer Tom Schipper zeven wissels door bij Verbroedering Geel. Bij de thuisploeg wisselde trainer Robin Peeters alleen zijn doelman. Juul De Ceuster speelde de tweede helft onder de lat bij Sint-Dimpna. De bezoekers van Vebroedering wilden de voorsprong verder uitbouwen. Invaller Toon Opdekamp (ex-Termien) toonde zijn kunnen. De middenvelder twijfelde niet en trapte een bal laag in de hoek voorbij doelman De Ceuster, die Engelen bij Sint-Dimpna verving: 0-3.

Twee keer Ventôse

Verbroedering bleef combineren en op het uur vond Opdekamp aanvaller Dries Ventôse op links. De ex-speler van Racing Mechelen sneed naar binnen en vond in de korte hoek het gaatje om de 0-4 voorbij De Ceuster te trappen. Daarna volgden nog een reeks wissels en zakte het spelpeil. De bezoekers combineerden nog, maar drukten het gaspedaal niet meer in. Net voor affluiten scoorde Dries Ventôse zijn tweede van de avond en en zo eindigde de derby tussen de twee Geelse ploegen op een forfaitscore voor de bezoekers uit 3de amateur. (DJ)

 

SINT-DIMPNA: Engelen - Vermeersch, Bosmans, Didden, Biesemans - Sciot, S. Hannes, Goossens - Daems, Geerinckx, Van Gemert.

VERVANGINGEN SINT-DIMPNA: 46' Engelen door De Ceuster, 69' Geerinckx, Daems, Sciot, S. Hannes, Didden en Goossens door Van Den Broek, Vanhoof, N. Van Doninck, Pauwels, Muyshond en E. Van Doninck.

VERBROEDERING GEEL: Toussaint - Vanderlyde, Joosten, Baerts, Quintiens - Oilil, Neuts, Kaiddour - Convents, N'Zo, R. Hannes.

VERVANGINGEN VERBROEDERING GEEL: 46' Neuts, R. Hannes, N'ZO, Convents, Kaiddour, Oilil en Vanderlyde door Hoebregs, Diogo, Opdekamp, Ventôse, Tagba, Kayahan, D'Hondt, 69' Quintiens en Joosten door Vigi en Ikrou.

DOELPUNTEN: 14' Convents 0-1, 34' Oilil 0-2, 50' Opdekamp 0-3, 60' Ventôse 0-4, 86' Ventôse 0-5.

STRAFSCHOP: 34' Oilil (omgezet).

SCHEIDSRECHTER: Wim Van Dijck.

TOESCHOUWERS: 200.

TAGS  I  Sint-Dimpna  I  Verbroedering Geel

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024