ASV Geel wint burenduel: "Twee doelpunten zijn leuk om mezelf voor te stellen aan de supporters"

ASV Geel wint burenduel:
Donderdag 25 juli 2024 - 09:15   I   door Redactie

Verbroedering Geel won, noblesse oblige, woensdagavond het burenduel tegen het drie reeksen lager geklasseerde Sint-Dimpna met 0-5. Nieuwkomers Toon Opdekamp en Dries Ventôse (2 keer) stonden mee aan het kanon. "Altijd leuk om jezelf met doelpunten voor te stellen aan de supporters", glunderde Dries Ventôse.

Het grote Verbroedering Geel (3de amateur) was te gast bij de buren van Sint-Dimpna (3de provinciale) voor de eerste oefenwedstrijd van beide team in het seizoen 2024-2025. De bezoekers namen vanaf het begin meer het initiatief zonder echt gevaarlijk te zijn. Op het kwartier kapte gelegenheidskapitein Marijn Convents zich vrij. De aanvaller gunde zichzelf zo een vrije schietkans en mikte het leer over doelman Engelen in doel: 0-1.

Strafschop

Een kwartier later verdubbelde Amin Oilil, die na een lange revalidatie na een hartoperatie opnieuw tussen de lijnen stond, de score vanop de stip. De middenvelder had zelf voor de strafschop gezorgd. Neuts stuurde Oilil diep. Die kapte tegenstander Raf Hannes uit, die de Verbroedering-speler haakte. De bezoekers konden nog voor rust de score verruimen, maar tot drie maal toe pareerde een goed keepende Thijs Engelen de Geelse inzendingen.

Forfaitscore

Na de koffie verruimden de Zotten de score. Eerst toonde invaller Toon Opdekamp (ex-Termien) zijn kunnen. De middenvelder twijfelde niet en trapte een bal laag in de hoek voorbij doelman De Ceuster, die Engelen bij Sint-Dimpna verving: 0-3. Verbroedering bleef combineren en op het uur vond Opdekamp aanvaller Dries Ventôse op links. De ex-speler van Racing Mechelen sneed naar binnen en vond in de korte hoek het gaatje om de 0-4 voorbij De Ceuster te trappen. Net voor affluiten scoorde Dries Ventôse zijn tweede van de avond en en zo eindigde de derby tussen de twee Geelse ploegen op een forfaitscore voor de bezoekers uit 3de amateur.

"Op dit moment is het spelniveau nog niet het belangrijkste, maar wel dat de spelers meters gemaakt hebben", oordeelde Geel-trainer Tom Schipper. "Dinsdag hebben ze 2.15 uur getraind. Tijdens deze match hebben ze minstens elk 45 minuten gespeeld en daarna nog eens een half uur gelopen. Iedereen heeft zijn meters in de benen. Dat weegt. Dat voelen ze. Daarom is de gretigheid er niet om nu vol de pressing te spelen, wat soms nodig is om deze ploegen bij de nek te pakken."

Twee goals

Doelpuntenmaker Dries Ventôse was tevreden met zjin debuut in het Geelse shirt. "Twee doelpunten waren leuk om de eerste oefenwedstrijd te beginnen en mezelf voor te stellen aan de supporters van Verbroedering Geel. Het was fijn om nog eens een wedstrijd te spelen, kennis te maken met de ploegmaats en elkaar beter leren te begrijpen op het veld. Het ging redelijk goed. Het deed deugd om doelpunten te maken, ook al was dit maar vriendschappelijk."

"Ik vond ons spel wel goed", analyseerde Ventôse. "Een stroef veld, maar toch lieten we de bal redelijk rondgaan. We creëerden wat kansen en gaven weinig weg, maar het was ook tegen een ploeg onder ons niveau. Dus dat zou ook niet gemogen hebben. Op zich speelden we, zelfs met zware binnen, een goede partij. Niemand voelde zich helemaal fris, maar we lieten toch al wat mooie dingen zien."

Beloften

Coach Schipper loofde de aanwezige beloften. "Ik ben vooral tevreden dat de jonge spelers, die nu twee weken met ons meetrainen, niet zijn afgegaan en vertrouwen hebben gepakt. Ze hebben goede dingen laten zien. Van ongeveer een dertiental spelers weten we dat het goed komt, maar de jongens die er net achter komen en als steun in aanmerking komen, hebben minuten gepakt en laten zien wie ze zijn."

Stage

Verbroedering Geel trekt dit weekend op stage naar Jabbeke waar naast aan het voetbal an sich ook aan de groepsdynamiek gewerkt zal worden. "We zijn een dikke week bezig", keek Ventôse terug. "Het is een leuke groep. We moeten nog wat beter kennismaken op en naast het veld, maar op de stage zijn we veel samen. Dat doet veel. Ik heb er wel een goed oog in. Dit smaakt absoluut naar meer en alle faciliteiten zijn in Geel aanwezig om je best te doen en er aan te beginnen om samen iets te bereiken."

"Van vrijdag tot en met zondag zijn we in Jabbeke", besloot Schipper. "We zullen elke dag trainen en zaterdagmiddag is er een teambuilding. Het zal een afwisseling worden van hard werken en elkaar beter leren kennen. Vorig weekend zijn we met de groep ook naar een evenement aan de Maas geweest, georganiseerd door nieuwkomer Toon Opdekamp en zijn familie. Daaraan merk je al dat er een groep gevormd wordt. En ook dat is belangrijk." Na de stage speelt Verbroedering Geel op woensdag 31 juli om 19.30 uur op verplaatsing tegen Zandhoven.

SINT-DIMPNA: Engelen - Vermeersch, Bosmans, Didden, Biesemans - Sciot, S. Hannes, Goossens - Daems, Geerinckx, Van Gemert.
VERVANGINGEN SINT-DIMPNA: 46' Engelen door De Ceuster, 69' Geerinckx, Daems, Sciot, S. Hannes, Didden en Goossens door Van Den Broek, Vanhoof, N. Van Doninck, Pauwels, Muyshond en E. Van Doninck.
VERBROEDERING GEEL: Toussaint - Vanderlyde, Joosten, Baerts, Quintiens - Oilil, Neuts, Kaiddour - Convents, N'Zo, R. Hannes.
VERVANGINGEN VERBROEDERING GEEL: 46' Neuts, R. Hannes, N'ZO, Convents, Kaiddour, Oilil en Vanderlyde door Hoebregs, Diogo, Opdekamp, Ventôse, Tagba, Kayahan, D'Hondt, 69' Quintiens en Joosten door Vigi en Ikrou.
DOELPUNTEN: 14' Convents 0-1, 34' Oilil 0-2, 50' Opdekamp 0-3, 60' Ventôse 0-4.
STRAFSCHOP: 34' Oilil (omgezet).
SCHEIDSRECHTER: Wim Van Dijck.
TOESCHOUWERS: 200.

Poll: Denk jij dat Ventôse een goeie aanwinst wordt voor Geel?

TAGS  I  Sint-Dimpna  I  Verbroedering Geel  I  Tom Schipper  I  Dries Ventôse

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024