Geen twijfel meer bij de fans: "Volgend jaar Europees voetbal"

Geen twijfel meer bij de fans:
Zondag 12 mei 2024 - 20:25   I   door Redactie

Antwerp speelde vanavond thuis tegen Cercle Brugge. Ze verloren de wedstrijd met 1-2. Door deze overwinning springt Cercle Brugge over Racing Genk naar de vierde plaats.

Voor Antwerp was dit de wedstrijd van de laatste kans als ze volgend seizoen Europees voetbal ambiëren. Ze verloren donderdag de bekerfinale en in de play-offs konden ze nog maar één keer winnen. Het wordt dus geen afscheid in schoonheid voor trainer Mark Van Bommel.

Cercle Brugge won vorige week al tegen Racing Genk en met de overwinning van vandaag springen ze over de Limburgers. Ze staan nu op de vierde plaats met nog 2 speeldagen van het einde. Tegen Antwerp was groen-zwart opnieuw zeer efficiënt.

In de eerste helft kwam Cercle Brugge op hun typische manier op voorsprong via Félix Lemaréchal en vlak voor de rust deed topschutter Kevin Denkey er een tweede doelpunt bij na een flater van Bataille. In de tweede helft kon Antwerp via Kerk nog terug scoren, maar Cercle Brugge hield de voorsprong vast.

Enkele supporters op X zijn 100 procent zeker dat Cercle Brugge volgend seizoen in de Conference League zal spelen. Ze zijn in ieder geval goed op weg om de vierde plek te behouden. Daarna moeten ze nog een barragewedstrijd tegen AA Gent spelen.

Poll: Wie eindigt op de vierde plaats?