Gefrustreerde Genk-supporters zijn kritisch: "Niet zijn schuld"

Gefrustreerde Genk-supporters zijn kritisch:
Zaterdag 11 mei 2024 - 22:42   I   door Redactie

Anderlecht speelde vanavond in het eigen Lotto Park tegen Racing Genk. De wedstrijd eindigde op 2-1. Door deze overwinning komt Anderlecht terug op de eerste plaats.

Paars-wit springt terug over Club Brugge, dat maandagavond tegen Union speelt. Volgende week spelen deze ploegen tegen elkaar en die wedstrijd kan een cruciale factor in de titelstrijd worden.

Vanavond begon Anderlecht vrij afwachtend aan de wedstrijd en liet het balbezit aan Racing Genk over. Desondanks waren de grootste kansen toch voor de thuisploeg. Beide ploegen leken met een gelijkspel de rust in te gaan, maar in minuut 44 maakte Yari Verschaeren de 1-0. Het was het eerste doelpunt van het seizoen voor de jonge Belg. Hij zou geen tweede keer scoren, want zijn coach Brian Riemer haalde hem tijdens de rust uit voorzorg naar de kant. Francis Amuzu kwam hem vervangen.

Net als vorige week tegen Cercle Brugge raakte Racing Genk in de tweede helft niet meer in hun spel. Interim-coach Domenico Olivieri schakelde daarom terug naar een viermansverdediging. Hij probeerde iets offensiever te spelen door Bonsu Baah en Fadera in te brengen. Enkele minuten later kregen de Limburgers toch het deksel op de neus toen Dolberg de 2-0 kon binnen trappen. Racing Genk kwam toch nog even in de wedstrijd door een doelpunt van Tolu en hierdoor werd het nog even spannend.

De supporters van Racing Genk zijn woedend over het spel van hun ploeg. In deze Champions' play-offs zijn ze helemaal ingestort. Op X zeggen enkele fans dat Vrancken misschien niet het probleem was, maar dat de spelers ook naar zichzelf moeten kijken.

Poll: Had Vrancken meer uit deze spelers kunnen halen?