Marc Coucke lacht tanden bloot, geweldig nieuws over RSC Anderlecht

Marc Coucke lacht tanden bloot, geweldig nieuws over RSC Anderlecht
Zondag 07 april 2024 - 21:30   I   door Redactie

Het gaat weer goed met Anderlecht. Paars-wit doet sportief weer mee voor de hoogste prijzen en daarnaast kruipt de club ook financieel uit een diep dal.

Chief Financial Officer Klaas Reynaert onthult dat het sportief weer beter gaat met Anderlecht. Voor het eerst is daar sinds de overname van Marc Coucke ook eens echt goed nieuws over. "Vandaag hebben we een ideale aandeelhoudersstructuur. In totaal is er 93 miljoen in de club gepompt. De nieuwe investeerders willen dat Anderlecht cashflowmatig break-even draait. Aan het einde van dit seizoen zullen we met groene cijfers eindigen en opnieuw een positief eigen vermogen hebben," vertelt Reynaert aan Trends.

Ondanks deze vooruitgang zal Anderlecht komende zomer voorzichtig blijven investeren. Jesper Fredberg krijgt een vastgesteld budget en elke euro wordt omgedraaid. Spelersverkoop blijft ook een prioriteit. "Enkel de absolute topclubs uit de grote competities kunnen een negatief transferresultaat boeken dankzij hun royale inkomsten uit tv-rechten", voegt Reynaert toe.

Poll: Heb jij vertrouwen in de toekomst van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024