Derby om de Grote Nete tussen Berg en Dal en Geel eindigt in brilscore: "Spelen nog drie finales"

Derby om de Grote Nete tussen Berg en Dal en Geel eindigt in brilscore:
Zondag 07 april 2024 - 20:37   I   door Redactie

Berg en Dal en Verbroedering Geel speelden zondag 0-0 gelijk gespeeld. De thuisploeg speelde één helft met tien man na twee keer geel voor Dean Joris. Berg en Dal lijkt de titel kwijt te spelen, Geel blijft in de running voor de eindronde.

Geel-trainer Tom Schipper bracht Diego D'Hondt op rechts voor Seppe Maesen. Bij de thuisploeg kwam Dean Joris voor de geschorste Marco Battista. Berg en Dal startte gretig met kansen voor Smeets, Van Pol en Voorn, maar de inzendingen misten precisie of kracht. Geel was aanvankelijk slordig in de opbouw. Pas over halfweg de eerste helft konden De Zotten gevaarlijk zijn. Een hoekschop van Marijn Convents waaide naar de tweede paal waar kapitein Jean-Michel Hoebregs de bal in één tijd op de slof nam. Doelman Yarne Lenaerts redde met de voet.

"We waren naar Berg en Dal afgezakt om te winnen, maar we pakten onze momenten niet", vertelt Geel-trainer Tom Schipper. "De eerste twintig minuten waren we heel slordig in de opbouw. Er lagen kansen in de ruimtes achter de verdediging maar we leden te veel balverlies waardoor Berg en Dal in de tegenaanval kon trekken. Dat leverde geen open of uitgespeelde kansen op."

Tweede gele kaart

Op het half uur was de thuisploeg weer gevaarlijk via topschutter Thijs van Pol. Hij kopte een voorzet van Jarno Molenberghs gericht naar doel. Oussayd Belkouch had een puike redding in petto. Geel herstelde gaandeweg het evenwicht en zocht voetballend de oplossing. Net voor de pauze stuurde Stijn Quintiens Jordi Kreydt alleen voor doel. Doelman Lenaerts behoedde met een beenveeg de 0-1.

"Er was één ploeg die wilde voetballen", zegt Geel-spits Marijn Convents. "Dat waren wij. Berg en Dal wilde niet voetballen. Dat zag je ook aan het aantal kaarten. Voetballend waren we de betere ploeg. Zij kregen kan via stilstaande fases, maar voetballend misschien eentje." Meteen na rust pakte Dean Joris een tweede gele kaart. Sven Joosten opende met een cross naar Zakaria Haid El Assiri die met grote snelheid naar binnen sneed. Verdediger Joris ging even aan de flankaanvaller hangen. Ref Simon Allcock twijfelde niet en gaf Joris zijn tweede gele kaart. De thuisploeg moest nog een bijna volledige helft met tien man verder.

Stilstaande fases

Geel rook bloed. Marijn Convents zette zich door in de zestien en kwam alleen voor doelman Lenaerts, maar die gaf geen krimp. "Dat was de beste kans", geeft Convents toe. Ik wilde de bal door de benen van de keeper trappen, maar hij reageerde goed. De doelman deed drie heel goede reddingen. Aan de overzijde probeerde Van Pol het met een afstandschot. Zijn poging ging voorlangs. Berg en Dal bleef op stilstaande fases gevaarlijk. Een vrije trap van Molenberghs schoot door. Doelman Belkouch pareerde. Thijs Van Pol kopte de hoekschop die volgde net naast.

Geel kon niet profiteren van de numerieke meerderheid. In de slotstande ranselde Belkouch na een hoekschop een kopbal van Thijs Van Pol van de lijn. "We geven één uitgespeelde kans weg", kijkt Schipper terug. "De andere goede mogelijkheid was er eentje op een hoekschop. Voor de rest waren het ballen op stilstaande fases of hoekschoppen, die niet gevaarlijk waren. Wij kregen drie goede kansen, die hun keeper goed redt en voor de rest maakten we aanvallend de verkeerde keuze bij de laatste pass. We bleven niet rustig genoeg." De derby om de Grote Nete bleef onbeslist: 0-0. Het was de 10de clean sheet voor de Geelse defensie en doelman Oussayd Belkouch.

Eindronde kan nog steeds

Wellen speelde zondag 1-1 gelijk bij Zepperen-Brustem. Hierdoor blijven Geel en Wellen samen op een gedeelde vijfde plaats staan op drie punten van Pelt dat vierde staat. Berg en Dal ziet de kloof met leider Termien tot zes punten groeien. Volgende zaterdag nemen Geel en Wellen het tegen elkaar op. "Het was belangrijk om tegen Berg en Dal een resultaat op de mat te leggen en vertrouwen te tanken voor volgende week in Wellen", besluit Convents. "We moeten niet onderdoen voor de tweede. Dat is gebleken. Volgende week in het onderlinge duel met Wellen moeten we het doen."

Geel blijft het in eigen handen hebben om zich te plaatsen voor de eindronde. "Door het gelijke spel van Wellen, blijft alles gelijk", weet Schipper. "We spelen nog drie finales. De ploeg die ik vandaag zag, heeft de wil om te winnen. Volgende week op het kunstgras van Wellen is het aan bepaalde jongens om het verschil te maken." Geel zal het dan mogelijk zonder de geblesseerde Beau Ndiaye (trap in de zij) en de geschorste Stijn Quintiens moeten doen." (DJ)

BERG EN DAL: Lenaerts - Bogaerts, Remen, Appeltans, Joris - Voorn, Vereisten, Vankrunkelsven - Molenberghs, Van Pol, Smeets.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens - Hoebregs, Robin, Wang - D'Hondt, Convents, Kreydt.
DOELPUNTEN: /
GELE KAARTEN: 22' Quintiens (fout op Molenberghs), 34' Joris (fout op Convents), 37' Vankrunkelsven (fout op Haid El Assiri), 49' Joris (trekfout op Haid El Assiri), 68' Kayahan (fout op Van Pol), 70' Smeets (fout op Robin), 86' Convents (protest), 90' Gevers (fout op Hoebregs), 90+3' Van Pol (fout op Belkouch)
RODE KAART: 49' Joris (2x geel).
VERVANGINGEN: 34' Ndiaye door Haid El Assiri, 64' D'Hondt door Kayahan en Remen door Gevers, 75' Kreydt door Maesen en Allaerts door Voorn.
SCHEIDSRECHTER: Simon Allcock.
TOESCHOUWERS: 500.

TAGS  I  Geel  I  Berg en Dal

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024