Kasper Schmeichel deelt hartverscheurende herinnering: "Mijn vriend stierf bij dat ongeval!"

Kasper Schmeichel deelt hartverscheurende herinnering:
Zaterdag 24 februari 2024 - 11:00   I   door Redactie

Kasper Schmeichel is een naam die vaak tot discussie leidt in de Jupiler Pro League. Op 37-jarige leeftijd blijft de Deense doelman zowel bewondering als kritiek oogsten. 'Het Laatste Nieuws' zocht hem op, en zo kwamen enkele beklijvende gebeurtenissen aan het licht.

27 oktober 2018: Kasper Schmeichel heeft wat Deense familie uitgenodigd bij zijn ex-club Leicester en leidt hen rond na de match tegen West Ham (1-1). De helikopter van de Thaise voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha stijgt op vanop het veld en zoals gebruikelijk zwaait Schmeichel nog naar ‘The Boss’, die ook zijn vriend is. Ettelijke tellen later stort de heli neer net buiten het stadion. In het Lotto Park slikt Schmeichel nog steeds bij het vertellen van deze gebeurtenis.

“Wie zoiets meemaakt, leert relativeren en inzien dat voetbal maar bijzaak is." De Deense keeper voerde dan ook een regel in dat hij na een minder goeie match niet te lang mag piekeren. “Ik kom dan thuis en geef mezelf tot middernacht om lastig te zijn, daarna kijk ik naar mijn gezin en de toekomst.”

Volgens een aantal ploegmaats heeft Schmeichel zelfs een opvallend ritueel om een match te verteren. Na een wedstrijd vertrekt hij vaak pas nadat hij hielp om de kleedkamer op te ruimen. “Hoe weet jij dat?,” klonk het bij Schmeichel, “Dat is een gewoonte die ik heb meegebracht van bij Leicester. We lieten ons daar inspireren door de Japanse nationale ploeg en de All Blacks , de Nieuw-Zeelandse rugbyploeg. “

James Kerr, die boeken schreef over de All Blacks , kwam bij Leicester voordrachten geven. “We stelden daarna als ploeg een aantal gedragsregels op en de kleedkamer opruimen was er eentje van. Daarom gooi ik na een wedstrijd alle flesjes in de vuilnisbak, help ik de materiaalmannen om de kledij op te bergen en haal ik alle tape weg… Alleen als mijn kinderen in hun bed moeten, doe ik het niet zo grondig. Maar dan nemen pakweg Leoni of Debast wel die verantwoordelijkheid.”

Poll: Vind jij Schmeichel de juiste doelman voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Kasper Schmeichel

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024