Verbroedering Geel pakt belangrijke driepunter: "Seizoen goed afsluiten"

Verbroedering Geel pakt belangrijke driepunter:
Zaterdag 17 februari 2024 - 23:07   I   door Redactie

Verbroedering Geel won met 1-0 van Schoonbeek-Beverst met dank aan invaller Danté Walen de Keyser (26) én doelman Oussayd Belkouch (28). "Scoren bij de eerste baltoets en belangrijk zijn voor het team, dat voelt heel goed", zei doelpuntenmaker Danté Walen de Keyser.

Met Geel - Schoonbeek-Beverst stonden de zevende en zesde uit de 3de amateur B tegenover elkaar in het Leunenstadion. Beide teams konden rekenen op een defensieve organisatie. Geel had acht clean sheets. Schoonbeek-Beverst telde er al negen. Dat zag je ook aan het wedstrijdbeeld in de eerste helft.

Reuzekans

"De eerste 25 minuten van de wedstrijd hadden we het onder controle", zag Walen de Keyser vanop de bank. Geel kreeg een reuzekans via Jordi Kreydt, die een aflegger van Stijn Quintiens maar in doel moest leggen, maar de spits vond nog een Limburgs been op zijn weg. "Daarna lieten we de teugels wat vieren", vertelde Walen de Keyser. "De ruimte tussen de linies werd te groot omdat we niet goed stonden in balverlies, maar we gaven geen grote kansen weg. Aan de rust hebben we de koppen opnieuw bij elkaar gestoken."

Toch was het Schoonbeek-Beverst dat gevaarlijk uit de kleedkamer kwam. Na 20 seconden had Tom Roland de 0-1 aan de voet, maar de spits stuitte eerst op Oussayd Belkouch, die goed plat ging. De herneming schoot hij onbegrijpelijk over het lege doel. Een minuut later zat Jamal Aabbou aan het kanon, maar de middenvelder trapte een voorzet van Zakaria El Mansouri over. Geel was tot tweemaal toe gewaarschuwd, maar ook de derde kans was voor de bezoekers. Abbou trapte deze keer naast.

Gouden wissel

Pas na tien minuten kon Geel voor het eerst gevaarlijk zijn. De ingevallen Berkant Kayahan ging neer in de zestien, veel Geels protest voor penalty, maar ref Simon Allcock wuifde het gedecideerd weg. Twintig minuten voor tijd wisselde Geel-trainer Tom Schipper spits Seppe Maesen voor Danté Walen de Keyser. Bij zijn eerste baltoets was het meteen raak. Nicolas Robin stuurde Walen de Keyser in het straatje. De Geelse spits bleef kalm en schoof de 1-0 onder doelman Seppe Bastiaens.

"De voorbije drie weken waren voor mij persoonlijk een mindere periode", zei de doelpuntenmaker. "Ik kreeg te horen dat de samenwerking met Geel naar volgend seizoen stopte en ik kwam op de bank terecht. Vandaag scoren bij de eerste baltoets, geeft een heel goed gevoel. Als voetballer is dit de bevestiging dat je nooit je hoofd mag laten zakken en dat je er altijd voor moet blijven gaan. Ik wil mijn seizoen goed afsluiten. Ik ben altijd graag in Geel geweest." Ook coach Tom Schipper was tevreden voor zijn spits. "Danté is in de zestien altijd gevaarlijk. Ik ben blij voor hem dat hij belangrijk is kunnen zijn voor de ploeg."

Belkouch houdt nul

De reactie van Schoonbeek-Beverst na de 1-0 kwam er meteen. Zakaria El Mansouri mocht alleen op doelman Belkouch gaan, maar de Geelse goalie hield de nul op het bord. Ook in het slot bleef de Geelse doelman overeind. Eerst maakte hij de hoek zo klein dat Tom Roland het leer naast de verkeerde kant van de paal legde. In blessuretijd hield hij invaller Jelle Quarem in een één op één van de gelijkmaker. "Ik heb vandaag een doelman gezien die ik al jaren ken en graag zie", sprak Schipper. "Dat is de Oussayd Belkouch die hongerig is en punten pakt. En dat deed hij vandaag. Hij hield ons een paar keer goed recht."

De thuisploeg pakt zijn 3de clean sheet op rij, zijn 9de van het seizoen en zijn eerste zege in vier wedstrijden. Het rukt op in de stand en verruimt zijn voorsprong op Schoonbeek-Beverst tot drie punten. "De kansenverhouding was vandaag omgekeerd", besloot Geel-coach Tom Schipper. "We mogen blij zjin met het resultaat, maar moeten nederig zijn. Waar we de laatste twee wedstrijden het resultaat misschien niet mee hadden, was dit vanavond wel het geval. Dat is voetbal. Als je blijft volharden, komt het wel." Volgende zondag (15u) speelt Geel in Nijlen.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Hoebregs, Joosten, Quintiens – D'Hondt, Wang, Robin, Convents – Kreydt, Convents.
SCHOONBEEK-BEVERST: Bastiaens - Vanspauwen, Dekens, Wagemans, Vannitsen - Nicolas, Geijsels, Bogaers, Aabbou - Roland, El Mansouri.
VERVANGINGEN: 46' D'Hondt door Kayahan, 59' Nicolas door Quarem, 62' Kreydt door Haid El Assiri, 69' Aabbou door Berben, 72' Maesen door Walen de Keyser, 78' El Mansouri door Put.
DOELPUNTEN: 73' Walen de Keyser 1-0.
GELE KAARTEN: 19' Maesen (tackle op Bogaers), 38' Wang (vasthouden van Bogaers), 54' Nicolas (fout op Quintiens), 81' Dekens (fout op Kayahan), 89' Kayahan (fout op Put).
SCHEIDSRECHTER: Simon Allcock.
TOESCHOUWERS: 400.
 

TAGS  I  Geel  I  Schoonbeek-Beverst

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024