Alexander Blessin trekt aan de alarmbel: “Hopelijk komt dat nog goed!”

Alexander Blessin trekt aan de alarmbel: “Hopelijk komt dat nog goed!”
Dinsdag 13 februari 2024 - 09:00   I   door Redactie

Union wist afgelopen weekend wederom niet de drie punten te halen. Het zit zo in een dipje, en dat ziet ook coach Alexander Blessin.

Union Saint-Gilloise begon ijzersterk aan het seizoen en kon zo een aanzienlijke voorsprong uitbouwen. Na enkele mindere resultaten konden concurrenten Anderlecht en Club Brugge de kloof echter verkleinen, en kon Anderlecht zelfs tot op 8 punten naderen.

“De schade viel goed mee, maar tegen Club Brugge en Westerlo werd er ook niet gewonnen.” Peter Vandenbempt ziet dat het toch een beetje minder is bij de leider uit de Jupiler Pro League. Hiernaast kwam hij ook nog eens terug op de prestaties van sommige spelers, die bij hem niet bepaald in de smaak vielen.

Na de wedstrijd ging het onder meer over Mohamed Amoura, die te veel dribbelde en foute keuzes maakte in de zone van de waarheid. Voor aanvaller Gustaf Nilsson viel de term 'egoïstisch' zelfs. “Dat is niet iets wat we associëren met Union. Ze staan wat minder stevig in blok. Die bekerwedstrijd tegen Club Brugge was echt zwak," zei hij bij Sporza.

“Blessin was de afgelopen weken al vaker wat kritisch voor zijn ploeg. Dus de coach is minstens waakzaam, misschien zelfs ongerust. Die reeks van 18 wedstrijden zonder nederlaag in de competitie staat er natuurlijk nog en de voorsprong in het klassement blijft groot. Maar misschien is alles wat coach Blessin heeft aangestipt, wel de kanarie in de kolenmijn. Je mag die signalen niet negeren, het is niet het moment voor een eventueel dipje."

Het wordt afwachten of Union terug op het goede elan kan voortgaan en zo kan voorkomen dat Anderlecht of Club Brugge verder kunnen inlopen.

Poll: Is Union momenteel de favoriet voor de titel?

TAGS  I  Union  I  Alexander Blessin  I  Peter Vandenbempt

dinsdag 5 maart 2024

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024