Boskamp laat weten wie het meeste kans maakt op EK: België of Nederland

Boskamp laat weten wie het meeste kans maakt op EK: België of Nederland
Zaterdag 25 november 2023 - 12:00   I   door Redactie

Na de 5-0-overwinning tegen Azerbeidzjan gingen bij de Rode Duivels plots stemmen op dat de Belgen kans zouden maken op de eindzege op het EK. Hoe denkt Johan Boskamp daar nu over?

“Rustig, joh! Tegen wie hebben jullie vorig weekend weer gespeeld?", reageert Boskamp. "Dan zou ik toch nog niet te hard van stapel lopen. Jullie lijken de Fransen wel. Zo chauvinistisch ken ik de Belgen niet.”

Er zit echter wel muziek in de ploeg volgens Boskamp. “Dat wel, ja. Jongens als Doku en Bakayoko zijn een plezier om naar te kijken. Daarvoor ga ik naar het stadion. En dan moeten De Bruyne en hopelijk ook Courtois nog terugkeren. Ik beweer ook niet dat jullie geen goeie ploeg hebben, maar ik schat een aantal andere landen toch nog hoger in.”

“Frankrijk steekt er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit", vervolgt Boskamp. "Die hebben zoveel talent rondlopen. Dat is niet normaal. Voor mij zijn zij de torenhoge favoriet. Verder heb je nog Engeland met een weergaloze Bellingham en Saka, maar ook met die schlemiel van een Maguire achterin. En Duitsland mag je nooit uitsluiten, zeker niet als thuisland.”

Oranje

De Nederlander geeft België wel meer kans dan Oranje. "Daar geloof ik geen seconde in. Zelfs niet als ze compleet zijn. Ook Spanje en Italië reken ik niet bij de kanshebbers. Spanje heeft een leuke, jonge ploeg, maar mist nog toernooi-ervaring. En Italië mag al heel blij zijn dat ze zich gekwalificeerd hebben. Oekraïne had het meer verdiend.”

Poll: Wie denk jij dat het meeste kans maakt op het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland  I  Johan Boskamp

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024