Imke Courtois opeens geshockeerd door felle hypocrisie: "Strenger optreden"

Imke Courtois opeens geshockeerd door felle hypocrisie:
Zondag 27 augustus 2023 - 13:30   I   door Redactie

Imke Courtois is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een veelgeprezen analiste. En daarbij durft ze de dingen ook te zeggen zoals ze zijn.

Zeker als het over het vrouwenvoetbal gaat, dat bij momenten nog altijd wat stiefmoederlijk behandeld wordt en waar grensoverschrijdend gedrag nog te vaak voorkomt. Zoals de affaire met een Spaanse wereldkampioene.

Die werd vol op de mond gekust werd door de Spaanse bondsvoorzitter. In De Zondag uit Imke hoe ze dat al schokkend ervaart. Niet zozeer door de kus op zich, wel door de manier waarop de zaak afgedaan wordt alsof het niets is.

Terwijl die voorzitter Rubiales nog wel meer op zijn kerfstok blijkt te hebben. "Ho, neen. Bespaar het me, zo'n kus van de voorzitter. De Spaanse bond draaide zelfs de rollen om. Rubiales lijkt ook totaal niet over enig schuldinzicht te beschikken."

Hypocrisie

"En weer lijkt de bond partij te kiezen voor de voorzitter. Tja… Mensen in een machtspositie, zeker? Ik weet ook niet hoe het zo gereageerd hebben op het eerste moment", vervolgt ze. "Het is soms pas achteraf dat je denkt 'Had ik maar…"

"Dan kom je zeker weer bij die hypocrisie in die soms aparte bubbel, de voetbalwereld. Veel geld, veel macht, veel belangen." Al wil ze ook niet te negatief zijn: "Maar er lopen ook veel goeie mannen rond, hoor. Alleen mag men wat mij betreft strenger optreden."

Poll: Vind je dat Imke gelijk heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Red Flames  I  VRT

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024