‘Club-spelers kijken op: De Mil laat het er niet bij en grijpt drastisch in’

‘Club-spelers kijken op: De Mil laat het er niet bij en grijpt drastisch in’
Maandag 20 maart 2023 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge verloor zaterdag met het kleinste verschil op het veld van KV Kortrijk. Zondag zagen ze AA Gent over hen springen in het klassement.

Club moet dus opnieuw achtervolgen in de strijd om play-off 1. Na de overwinning tegen Standard van vorige week werd de landskampioen weer met beide voeten op de grond gezet.

Eén van de grootste problemen is al maandenlang het gebrek aan inzet en drive bij de spelers, een mentaal probleem. De Mil heeft volgens Het Laatste Nieuws een aantal maatregelen getroffen om dat op te lossen.

De trainer hanteert een groepsgerichte aanpak. Allereerst zou er nu opnieuw samen ontbeten worden op de club: “Ik wil de spelers aan dezelfde tafel zien zitten. Samen spreken, samen lachen en dan keihard werken!”

Psycholoog

Maar dat is niet de enige maatregel die hij treft. Ook moeten bij een trainingspartijtje niet de jongeren — zoals voordien — maar wel de verliezende ploeg het materiaal opruimen. Daarnaast trokken ze onlangs een nieuwe psycholoog aan.

Rudy Heylen moet helpen om het mentale probleem dat aan de grondslag ligt bij de spelers te verhelpen: “Met Rudy proberen we dat te herstellen door meer initiatief te vragen van de spelers. Maar er is nog veel werk!”

Poll: Zal de groepsgerichte aanpak van De Mil werken?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024